Dodelijke ziekte bij asielzoekers geconstateerd!

Als wij niet door een bom worden gedood dan wel door dodelijke luizen!

luis

In een Oostenrijks luxehotel, dat werd omgevormd tot opvangcentrum voor migranten, is een dodelijke ziekte vastgesteld. De aandoening wordt verspreid door luizen en is uitgebroken bij een Somalische vluchteling.
De patiënt had te kampen met hevige pijnen en hoge koorts. Hij was ondergebracht in het exclusieve hotel Kobenzl in Salzburg. Door de grote toestroom van migranten werd dit omgevormd tot opvangcentrum.

De Somaliër werd op doktersadvies overgebracht naar de spoeddienst van een nabijgelegen hospitaal. Onderzoek wees uit dat hij lijdt aan een dodelijke ziekte die verspreid wordt door luizen. Als deze niet behandeld wordt is er een risico van 40 procent dat de patiënt het niet haalt. Zelfs bij behandeling, leidt één besmetting op twintig tot de dood.

De kamer van de Somaliër werd meteen ontsmet. Matrassen en andere spullen werden vernietigd. Andere mensen die in het hotel verblijven moeten hun kleren een kookwas geven. Ze worden ook gecontroleerd op luizen. Hulpverleners moeten beschermende kledij dragen.

Zorgwekkend
De autoriteiten in Salzburg zeggen dat ze sinds de grote toevloed van migranten ziektes hebben vastgesteld die in Europa waren uitgeroeid. Deze “‘luizenziekte’ baart hen ernstige zorgen.

HLN.BE