Voor ‘nee’-stemmer referendum dreigt nu een ‘ja, mits’

Het kabinet zoekt opzichtig naar openingen om het associatieakkoord toch gedeeltelijk overeind te houden. “Niets daarvan,” zeggen de tegenstanders, “weg met dat verdrag.”
De PVV komt zelfs met een initiatiefwet.

Voor de geharnaste tegenstanders SP en PVV is het zonneklaar: het kabinet moet de uitslag van het referendum respecteren, nu de Kiesraad die dinsdag officieel geldig heeft bevonden. Uiteindelijk ging 32,28 procent van de kiezers naar de stembus, 61 procent stemde tegen. Het is daarom ‘nergens voor nodig’ om eerst nog met de Europese lidstaten en Oekraïne te praten, zoals minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken wil, meent SP-Kamerlid Harry van Bommel. “Nee is nee.” Koenders vindt dat echter heel normaal. “Deze uitspraak raakt hen immers ook,” schrijft hij.

Ook PVV-leider Geert Wilders vindt dat minister-president Mark Rutte de uitslag niet kan ‘ontlopen door het verdrag aan te passen en er toch doorheen te jassen’. Desnoods wil hij per eigen wet afdwingen dat de goedkeuringswet die het associatieakkoord mogelijk maakte, de prullenbak in gaat.

Samsom: “We moeten misschien iets wijzigen of aanvullen”

http://www.gelderlander.nl/regio/voor-nee-stemmer-referendum-dreigt-nu-een-ja-mits-1.5917196

Bekijk ook Nigel Farage: A battle of people versus the politicians:
Een Volksleger versus de politici!

Farage:
Het is te zot voor woorden dat het zover heeft moeten komen, politici horen het volk te vertegenwoordigen en ze niet te koeioneren, schofferen, negeren en al helemaal niet het tegenovergestelde te doen van wat het volk wil. Dan is er nog maar één weg voor die politici, de weg naar het schavot.
U heeft wellicht het grote geld, grote bedrijven en de Goldman Sachs, maar…
Wij hebben onze legers van bloggers!