EU gaat door met verdrag, ondanks Nederlands ‘nee’

En ALWEER komt onze voorspelling uit!

nee

Nog deze maand komt de Europese Commissie met een voorstel om Oekraïners vrij te laten reizen in Europa, ze zouden dan geen visum meer nodig hebben. Het voorstel komt na het Nederlandse ‘nee’ in het referendum.

De president van de Europese Commissie, Jean-Claude Junker, gaat deze maand een voorstel indienen waarmee het mogelijk moet worden voor Oekraïners om zonder visum door Europa te reizen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron bij de Commissie.

Belofte nakomen
Het gaat om een belofte die Junker vorige maand aan Oekraïne maakte om het voorstel snel op tafel te leggen. Visumvrij reizen voor inwoners van Oekraïne is een onderdeel van het associatieverdrag dat de EU en Oekraïne sloten. Het gaat daarbij om een bevestiging van afspraken die in eerdere verdragen werden gemaakt.

“Het lijkt misschien alsof we de uitslag van het referendum in Nederland negeren, maar dat is niet het geval”, zegt de bron tegen Reuters. “We houden onze belofte aan Oekraïne, omdat dat land aan de voorwaarden heeft voldaan.”

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/eu-gaat-door-met-verdrag-ondanks-nederlands-nee

Advertenties