Jihadist belt moeder: blijf weg van drukke plaatsen!

Jihad-in-België

De politie in Antwerpen staat sinds woensdag op scherp vanwege een verontrustend gerucht. Een Belgische Syriëganger zou zijn moeder telefonisch zou hebben gewaarschuwd voor een mogelijke aanslag in de Vlaamse stad.

Het telefoontje, waarin de Belg zijn moeder op het hart drukt weg te blijven uit drukke plekken als winkelstraten en bioscopen, zou erop kunnen wijzen dat de terreurgroep Islamitische Staat (IS) van plan is een aanslag in Antwerpen te plegen. De identiteit van de moeder van de Syriëganger is bekend bij de politie, wat erop wijst dat het gaat om meer dan zomaar een gerucht.

Dagelijkse kost
Wouter Bruyns, een woordvoerder van de lokale politie, zei tegen Het Nieuwsblad dat de politie ‘zeer ernstig’ naar het bericht zal kijken. Hij meldde wel dat terreurgeruchten in tijd van verhoogde dreiging ‘bijna dagelijkse kost zijn’.

De Belgische politie staat, zeker sinds de aanslagen in Brussel van 22 maart, op scherp. Een van de terroristen die direct betrokken was bij de explosies, bijgenaamd ‘de man met het hoedje’, is nog steeds op de vlucht.

Lees hier het artikel: Elsevier.

Advertenties