Dat Tri (13) het land uit wordt gezet, snapt niemand

Vietnameze immigrant wordt er uit geschopt en alle Afrikaanse, Arabische moslim-illegalen mogen blijven en worden door ons onderhouden!

Tri

WAGENINGEN – Het is donderdagavond, enkele uren nadat de burgemeester vertelde dat Tri Pham en zijn ouders worden uitgezet. Tri zit met zijn ouders aan de keukentafel. Moeder Ha Nguyen is vooral bang, vertelt ze. Vader Hung Pham begrijpt het nog steeds niet. “Hoe kan het dat het ene kind wel mag blijven en het andere niet?” Tri is vooral stil. Tranen staan in zijn ogen.

Meteen na het nieuws is de actiegroep die al enige jaren actief is voor Tri samengekomen. De leden vragen of ze zaterdag nog langs kunnen komen voor een nieuwe foto voor een poster. Tri twijfelt. Hij wrijft met zijn vingers in de ogen. “Ik ben wel heel moe. Misschien val ik ondertussen wel in slaap”, zegt hij in de telefoon. Hij stemt toch in.

Acties
Als ik vraag waarom, is het antwoord kort. “Omdat het moet, omdat het misschien helpt.” Hier zit een jongen die toen hij in groep 7 zat met zijn klasgenoten een handtekeningenactie hield, voor zichzelf. Een jongen die meeliep in een sponsorloop, bedoeld om aandacht te vragen voor zijn eigen situatie. Steeds weer is hij in de media. Zijn ouders stemmen er telkens mee in. Omdat ze zelf niet weten wat ze moeten doen. Inmiddels is de radeloosheid wel toegeslagen bij Tri en zijn familie.

RP: Vietnameze immigranten integreren hier al jaren (eigen onderhoud middels marktkraampjes en restaurants) en die worden eruit geschopt en de parasieten die geen poot uitsteken mogen blijven?

http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/wageningen/dat-tri-13-het-land-uit-wordt-gezet-snapt-niemand-1.5883045