‘Terroristische netwerken staan klaar in Amsterdam’

jongerenimam

Als de terroristische netwerken in Amsterdam niet snel worden opgerold, is de stad over maximaal anderhalf jaar aan de beurt voor een aanslag. Die voorspelling doet jongerenimam Yassin Elforkani.

Tientallen moslimjongeren in Amsterdam zijn volgens Elforkani zo geradicaliseerd dat niets hen meer lijkt te kunnen tegenhouden.

“De terroristische netwerken staan klaar,” zegt de 33-jarige jongerenimam en voormalig woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). En erger: “Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden en deze jongeren te beschermen.”

Elforkani geeft de stad nog een jaar, maximaal anderhalf. Dan zal, als er niets gebeurt, ook hier de doffe klap van een aanslag klinken, denkt hij. Zijn rekensom: Nederland loopt één tot anderhalf jaar achter op België, het verschil tussen de oprichting van Sharia for Belgium bij de zuiderburen en vergelijkbare extremistische clubs hier.

De Amsterdamse jongerenimam staat bekend om zijn gematigde opvattingen. “Ik ben van het maatschappelijk debat en de hervormingen”, zegt hij. “Dat blijf ik, maar het is nu zo heftig dat we het daar op de korte termijn niet van moeten hebben. Het is gewoon hard ingrijpen.”

Lees de rest van het interview met Elforkani: ‘Nu is het gewoon hard ingrijpen’

http://www.parool.nl/amsterdam/-terroristische-netwerken-staan-klaar-in-amsterdam~a4274069/