EU-commissaris: ‘Niet 3, maar 7 miljard euro naar Turkije’

Burgers van Europa, zeg uw bankrekening maar alvast op, uw laatste centen worden ingepikt!

Terwijl Europese leiders maandag proberen een nieuwe migratiedeal met Turkije te sluiten, zegt de Duitse EU-commissaris Günther Oettinger dat EU-lidstaten veel meer geld naar de Turken moeten overmaken voor hun inspanningen. Zo’n 7 miljard per jaar noemt hij ‘een redelijke prijs’.
Dat zegt Oettinger in Duitse media. ‘Als we de kosten van huisvesting en verzorging van vluchtelingen voor Turkije vergoeden, kom je al snel uit op zo’n 6 à 7 miljard euro per jaar,’ aldus de CDU-politicus.

Oettinger vindt dat Turkije ook na 2017 financiële steun moet krijgen, om ervoor te zorgen dat de asielstroom naar Europa echt wordt ingedamd. Maandag spreken EU-leiders tijdens een top in Brussel opnieuw met de Turkse premier Ahmet Davutoglu. De EU hoopt dat Turkije een deel van de economische migranten die vastzitten in Griekenland, wil terugnemen.

Tijd voor meer geld
Dat doen de Turken niet voor niets. Tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel noemt een woordvoerder van de Turkse AK-partij de steun van 3 miljard euro ‘hoogstens een jaarlijkse ondersteuning’. ‘Turkije heeft in vijf jaar tijd al 7 miljard euro uitgegeven aan vluchtelingen. Het wordt tijd dat het aandeel van de EU wordt vergroot.’

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/3/Duitse-EU-commissaris-elk-jaar-zeven-miljard-euro-naar-Turkije-2771519W/?masterpageid=158493

EN DEZE VOLKSROOF HOUDT AAN ZOLANG WIJ BIJ DE EU BLIJVEN!