’VLUCHTELING SYRIË WIL TERUG’

terug

RTL, De Telegraaf en het A.D. melden dat veel (?) ‘vluchtelingen’ (?) ‘afgeschrikt’ raken door de sobere omstandigheden en beperkte voorzieningen in de Nederlandse opvangcentra. Die informatie komt van ‘Vluchtelingen’werk. Deze organisatie meent dat er sprake is van een ‘ontmoedigingsstrategie’ en stelt dat steeds meer mannen hun paspoort terug willen omdat ze terug willen naar Syrië.
(Hoe zit dat trouwens met de velen die hier zonder papieren terecht zijn gekomen?)

De reden van vertrek:
‘ZE KUNNEN HUN GEZIN NIET ZO LANG ACHTERLATEN’.
Dat komt merkwaardig over. Héél merkwaardig.
Daar moeten we eens over nadenken.
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff zegt dat er geen ontmoedigingsbeleid (‘kom liever niet naar Nederland’) plaats vindt, maar dat er informatie wordt gegeven over ‘hoe het hier zit’. En ook dat ‘verkooppraatjes’ van mensensmokkelaars weinig of geen waarheid bevatten.
Enkele klachten van ‘vluchtelingen’ (die toch blij zouden moeten zijn in veiligheid te verkeren…:

-1. “We zitten hier al 5 maanden”. Ja, én?
Denken ze hier op stel en sprong alles in de schoot geworpen te krijgen?
-2. “We kunnen hier alleen maar zitten, eten en slapen”. Leugen!
We weten wat er allemaal door gemeenten en ‘Gutmenschen’ wordt georganiseerd voor de zogenaamde ‘vluchtelingen’. En flink wat van die lieden hebben het ook druk met het terroriseren en bedreigen van Homo’s, Christenen en vrouwen. Om van het aanranden en verkrachten van vrouwen maar niet te spreken. Of van de diefstallen. Of van de talloze onderlinge vechtpartijen. En nog wel zo het een en ander. ‘Bezigheden’ genoeg dus!
-3. “We weten niets”. Leugen.
Ze hebben allemaal informatie gekregen.
-4. “We hebben geen zakgeld”. Nee?
De meeste Nederlanders inmiddels ook niet meer, of nauwelijks. En jullie hadden toch duizenden om in bootjes te mogen stappen? En hebben vaak dure kleding? En dure telefoons?
-5. “We moeten lang leven in een tent”. Wel eens gehoord van de zeer vele DAKLOZE Nederlanders? Die zouden er blij mee zijn. Afgezien nog daarvan, denkt men dat de huizen ons op de rug groeien?

Veel willen terug“, lezen we.Nou, dat valt erg mee als je de aantallen ‘vertrekkers’ afzet tegen de vele tienduizenden -en veel meer- gelukszoekers. Of het valt (óns) juist tégen natuurlijk.
De minimale getallen zeggen het al:
Vertrokken (de vraag daarbij is ‘Waarheen’?):
in nov 2015 307
in dec 2015 316
in jan 2016 345
(feb 2016 nog niet bekend)

Ik word pas blij als er iedere dag minimaal 400 van die lui, desnoods op onze kosten, in vliegtuigen teruggebracht worden naar hun landen van herkomst. Dat zou wat beter opschieten, hoewel het mij nog niet voldoende lijkt.

Frans Brassens
6 maart 2016

RP: Die aantallen zijn slechts een druppel op een gloeiende plaat; hiertegenover komen er nog steeds tienduizenden per dag binnen (door Rutte gebagatelliseerd)