Het wordt steeds gekker: COA wil hotelboten voor vluchtelingen!

hotelboot

Hotelboot Rotterdam

De prijzen voor 1 nacht op zo’n hotelboot kost tussen de 100 en 200 euro per persoon! Reken maar uit wat dit ons (het volk dus) straks gaat kosten!

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is met tientallen rederijen uit binnen- en buitenland in gesprek over het inzetten van hotelboten voor vluchtelingen. De schepen kunnen uitkomst bieden als kleinschalige noodopvang. “We kijken naar boten waar we minimaal tweehonderd vluchtelingen kunnen onderbrengen. Een aantal van driehonderd is voor een efficiënte bedrijfsvoering nog idealer”, aldus woordvoerster Caroline van Dullemen.
In Zaanstad huisvest het COA al 300 vluchtelingen op een hotelboot. Op de kade zijn aanvullende voorzieningen, zoals een activiteitenruimte, gezondheidscentrum en sportveld ingericht.

Het COA liet vorige week weten ‘zich niet de luxe te kunnen permitteren om zonder gedegen argumentatie voorstellen voor huisvesting af te wijzen; op dit moment hebben we iedere opvangplek hard nodig.’ Een concreet aantal verblijfsplaatsen dat gezocht wordt op passagiersschepen, kan het COA niet noemen. “We zijn blij met alles wat we kunnen krijgen en kwalitatief geschikt is.”

hotelboot2

http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4254943/2016/03/01/COA-wil-hotelboten-voor-vluchtelingen.dhtml