DE GROTE REGERINGSDOOFPOT OVER ASIELZOEKERSAANTALLEN

Overheid gaat intern toch uit van 94.000 nieuwe asielzoekers in 2016!

Wij zijn dus keihard voorgelogen door onze Minister-President!

gelukzoeker

Asielinstroom Overheden verwachten dit jaar bijna 100.000 nieuwe asielverzoeken. Rutte houdt het op 58.000. Gevolg: onrust en verwarring.

In tegenstelling tot wat premier Mark Rutte (VVD) op 11 februari aan de Tweede Kamer heeft gemeld, werken betrokken overheden wel degelijk met het scenario dat er in 2016 93.600 vluchtelingen naar Nederland zullen komen. Het verantwoordelijke ministerie van Veiligheid en Justitie, opvangorganisatie COA, de provincies en de gemeenten hanteren deze prognose bij het plannen van de nodige opvangcapaciteit. Dat blijkt uit onderzoek van NRC en Reporter Radio (KRO-NCRV).

Nieuwsuur meldde in januari dat het kabinet een ambtelijke prognose negeerde over de komst van 93.600 nieuwe asielzoekers in 2016. In het debat over de asielinstroom dat op 11 februari volgde, verweten oppositieleiders Rutte dat hij op die manier het volk voor de gek hield. Ze waarschuwden hem dat hij weerstand en wantrouwen zou opwekken en problemen bij het opvangen van asielzoekers zou veroorzaken, als hij tegen beter weten in een te lage prognose zou aanhouden.

De premier weersprak die lezing. De hoge prognose was simpelweg verouderd, en hield geen rekening met nieuwe (inter)nationale plannen om de vluchtelingenstroom te verminderen. Om die reden, zei Rutte, hanteert het kabinet nu 58.000 vluchtelingen als „aantal waarop wij gaan zitten”. Die 58.000, zo zei Rutte erbij, „is natuurlijk nog aan de zeer forse kant”.
Maar op datzelfde moment, op het ministerie van Binnenlandse Zaken 600 meter verderop, werd tijdens een topoverleg van de zogenaamde Landelijke Regietafel Verhoogde Asielinstroom gezegd dat alle overheden die betrokken zijn bij de opvang van vluchtelingen moeten uitgaan van een instroom van rond de 93.600. Dit overleg vond onder voorzitterschap van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA). Er werd een „grote discussie” gevoerd over de prognoses, zo blijkt uit notulen van het overleg. De hoogst verantwoordelijke ambtenaar van de verantwoordelijke staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Justitie, VVD), de directeur-generaal Vreemdelingenzaken, benadrukte daar herhaaldelijk dat er in de afspraken met provincies en gemeenten voor opvang, het zogenaamde Bestuursakkoord, „wordt uitgegaan van 94.000”. Bronnen bevestigen de strekking van die notulen.

Lees hier verder:
http://www.nrc.nl/next/2016/02/29/overheid-gaat-intern-toch-uit-van-94000-nieuwe-as-1595914