REALISTISCHE LEZERSREACTIES (deel 8)

Reactie op: “Klijnsma koerst af op pensioen-onteigening!”
Onze regering is vooral de laatste 10 jaar steeds meer met zakelijke beslissingen bezig, waarbij steeds meer de humaniteit van de Nederlandse burgers, op de laatste plaats staat tot zelfs totaal genegeerd wordt, ook al confronteert men hun met de realiteit.

Als doel om zoveel mogelijk geld te verdienen, door steeds meer weer aan uitgaves aan eigen burgers te blijven bezuinigen. De meeste hulpbehoevende burgers, die kunnen niet zonder financiële hulp, moeten zelf een weg zien te vinden om alsnog aan het geld te komen, voor de juiste hulpmiddelen, de juiste zorg en ondertussen met dat geld, dat de burgers uit eigen zak weer betaalt, betaalt de regering hun onbezonnen uitgaves aan vluchtelingen en aan andere buitensporige uitgaves en verkeerde financiële beslissingen. Hierdoor wordt de burgers niet 1 keer echter 2 keer uitgebuit, naast al die andere diverse keren, dat wij als Nederlandse burger uitgebuit worden.

Rondom mijn twee jongste kinderen en mezelf, allen te maken met verschillende soorten chronische ziek zijn, waar wij niet voor gekozen hebben, echter dat is ons overkomen en als men alles nagaat, hoogst waarschijnlijk veroorzaakt mede door het zakelijk beleid rondom bezuiniging medicatie en de verkeerde medicatie op de markt brengen en/of verstrekken aan de kinderen bij inentingen.

T.o.v. 2008 wordt dit jaar rondom mijn gezin per jaar in totaal ruim 100.000 euro bezuinigt, vooral rondom de zorg van mijn zoon die in een instelling woont. Hij heeft mede door al die bezuinigingen geen enkele kans gekregen om logopedie te krijgen om te kunnen leren praten, gaat steeds meer achteruit in zijn ontwikkeling, daar zij ook mede door de bezuinigingen gestopt zijn met aanleren communicatie met pictogrammen en/of foto`s.
Met de groep, lotgenoten iets samen ondernemen met begeleiding is alleen betaalbaar voor ouders met twee inkomsten, doordat overal steeds meer op bezuinigt wordt!
Voorbeeld, “bezoekje naar bioscoop”, kost aan begeleidingskosten per persoon 71 euro en dat moet ik betalen naast het vervoerskosten per persoon, zijn bioscoop kaartje, snoepgoed en drank, totaal 100 euro.
Nou dat kan ik 1 keer per jaar betalen, echter vaker niet, daar er nog meer zaken niet bezuinigt worden rondom zijn zorg en zijn behoeftes en ik naast hem ook nog twee andere dochters en 2 kleinkinderen heb.
Van een WIA inkomen van nog geen 1200 euro kan men dat echt niet betalen, wat betreft met zijn dubbel kindergeld, daarmee kan ik al vanaf 2009 niet al zijn benodigde kleding, schoeisel, beenbeugels, haar-huidverzorging, zakgeld, reiskosten, extra eten, drinken en snoepgoed enz. betalen. Hierdoor noodgedwongen vorig jaar al af moeten zien, van de orthopedisch schoeisel en de beenbeugels.
Dit jaar kan ik ook helaas niet financieren de extra uitstapjes met zijn lotgenoten, die steeds onbetaalbaarder worden, daarnaast moet ik ook bezuinigen rondom onze eigen uitgaves vieren van verjaardagen, het geven van cadeautjes en uitstapjes zowel met hem als met mijn dochters en mijn kleinkinderen! Zelfs op samen BBQ moeten wij dit jaar bezuinigen en ga zo maar door.

Op het eten, drinken, snoepgoed noem maar op zijn zij ook aan het bezuinigen in de instelling en nu komt daarnaast ook nog de bezuiniging van de luiers. Per luier betaald men 3,50 euro tot zelfs 5.50 euro. Rondom mijn zoon die gemiddeld per week 10 luiers nodig heeft, daar hij alleen s `nachts incontinent is weer wederom een bezuiniging van rondom de 55,00 per week, dat is per maand 4 keer 55 euro = 220 euro. ( enkel kindergeld is 216 euro voor mijn zoon, dus ga maar eens na, waar moet men dat van betalen )
Voor een kind en/of ouder die geheel incontinent is, minimaal 3 tot maximaal 5 luiers per dag. per week dus 21 tot 35 luiers per week, 84 tot 140 luiers per 4 weken ( maand ). Totale onkosten oftewel bezuiniging van minimaal 84 keer 3,50 euro = 294 euro tot maximaal 140 keer 5,50 euro = 770 euro.

Tot nu toe al die bezuinigingen heeft altijd op andere financiële potjes meer onkosten voor de Staatskas gekost en dat zal hier ook niet anders bij zijn. Doordat men alleen kijkt naar de opbrengst van de bezuiniging oftewel het geld, maar niet nadenkt of zich bewust is en/of de juiste kennis bezit rondom de gevolgen van die bezuinigingen.

Verzorgd men iemand die incontinent is niet op tijd, dan krijgt diegene in eerst instantie binnen 1 tot 3 uur al last van een geïrriteerde huid, 1 tot 3 dagen later wordt hierdoor doorlig en/of doorzit wonden veroorzaakt.
Wordt hier niet goed op gelet of alert hierop gereageerd met de juiste zorg, dan worden de onkosten nog duurder, daar dan een andere matras, een andere aangepaste rolstoel nodig is, tot zelfs zo erg dat men geen andere keuze heeft om iemand te moeten laten opereren!

Onze regeringsleden hebben niet alleen een gat in hun hand, geven geld uit die zij nog niet hebben, echter zij zijn ook tezamen totaal het overzicht kwijt waarmee zij eigenlijk bezig zijn en dat allemaal door de invloed van merendeel zakelijk beleid i.p.v. verstandig te worden, luisteren naar de ervaren professionals van hun eigen burgers, die meer kennis en inzicht bezitten als dat zij, de leden van de overheid, persoonlijk inhoudelijk ooit zelf zullen ervaren en/of kennis van realiteit zullen opdoen!

Bianca Hoogmoed

comments3