MEER POLITIE NODIG IN DE STEDEN MET AZC’ s

Meer politieagenten in Ter Apel!

Er komen meer politieagenten in het Groningse dorp Ter Apel, waar een groot uitzetcentrum voor asielzoekers is gevestigd. En er komt weer een volwaardig politiebureau. De politie Noord-Nederland heeft dat in een brief laten weten aan burgemeester Leontien Kompier, meldt RTV Noord.

Aanleiding is het aantal incidenten waarbij asielzoekers zijn betrokken. Afgelopen jaar zijn er 403 incidenten geregistreerd in Ter Apel. Dat is 10 procent van het totale aantal registraties op vluchtelingencentra in Nederland.

Winkeldiefstallen
Ook is het aantal aangiften van winkeldiefstallen flink gestegen. In 2014 waren er nog 68 aangiften, vorig jaar waren dat er 238.

Vanwege die cijfers eiste een grote meerderheid in de gemeenteraad dat het college bij de politie zou aandringen op maatregelen. Die wilde dat het politiebureau weer 24 uur per dag open was, in plaats van alleen op doordeweekse middagen.

http://nos.nl/artikel/2085935-meer-politieagenten-in-ter-apel.html

ME

Ik vraag me af: als de politie vanwege de enorme groei in criminaliteit in de AZC-steden niet meer in staat is om de orde te handhaven, zullen dan ook ME’ers moeten worden ingezet? En belanden we hiermee dan niet in “vooroorlogse” toestanden?