ONZE KINDEREN ZIJN IN GEVAAR! Gewapende man aangehouden in Disneyland Parijs.

disneyland-

De Franse politie heeft in een hotel bij pretpark Disneyland Parijs een gewapende man aangehouden. Een vrouw die met hem meereisde is nog steeds spoorloos.

De man had twee pistolen bij zich, verstopt in een tas, zegt de politie. Een woordvoerder van het pretpark kon nog niets zeggen.

Het gaat volgens de politie om een 28-jarige man ‘uit Europa’, die niet bekend is bij de inlichtingendiensten. Hij zou zich niet hebben verzet bij zijn aanhouding. In zijn koffer werd ook een koran gevonden. De Parijse krant Le Parisien zegt te weten dat het gaat om een Parijzenaar.

Inchecken bij hotel
Hij werd gepakt toen hij incheckte bij het hotel van het pretpark en zijn koffers door de metaaldetector gingen. De politie opende vervolgens direct een klopjacht naar een vrouw die met de man meereisde, maar ervandoor was gegaan bij de veiligheidscontrole.

Zij is nog steeds niet gevonden. Even leek het erop dat zij ook aangehouden was, maar de politie had de verkeerde vrouw te pakken, schrijft Le Parisien.

Aanslagen van november
De beveiliging van het pretpark, een van de drukstbezochte topattracties van Europa, is al sinds de aanslagen in Parijs op 13 november opgeschroefd, maar of de arrestatie van vanmiddag iets mee te maken heeft met terreurdreiging, staat niet vast .

Meer op rtlnieuws.nl:
Pretpark Disneyland Parijs tot woensdag dicht na aanslagen

RTL