Wilders: ‘ De Patriottistische lente’

revolutie

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders heeft vandaag een opiniestuk geschreven voor Breitbart: “The Patriot Spring”

“Een revolutie,” zegt Wikipedia, is een fundamentele verandering in de politieke macht van organisatorische structuren die plaatsvinden in een relatief korte periode van tijd, wanneer de bevolking in opstand komt tegen de huidige autoriteiten.”

In Europa en de VS is momenteel sprake van een “patriottistische lente”.
Wilders roept in het stuk op tot een “democratische revolutie” waarbij “de elites die onze naties ten gronde hebben gericht, naar huis worden gestuurd”.

(Telegraaf): In Europa en de VS is momenteel sprake van een “patriottistische lente”. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders in een opiniestuk op de conservatieve website Breitbart. Wilders roept in het stuk op tot een “democratische revolutie” waarbij “de elites die onze naties ten gronde hebben gericht, naar huis worden gestuurd”.

Burgers zijn het zat om te zien hoe hun landen aan het verliezen zijn, aldus Wilders. Volgens de PVV-leider zien ze hoe de politieke en de media-elite hun landen aan het verzwakken zijn. Burgers willen hun nationale soevereiniteit terug heroveren op bovennationale organisaties zoals de Europese Unie, schrijft Wilders. Hij stelt verder dat burgers “dappere en patriottistische politici” willen en meer “directe democratie, zodat mensen diegenen kunnen corrigeren, die hen niet goed vertegenwoordigen”.

De PVV-leider haalt specifiek uit naar “Frau Merkel” die volgens hem zo dom is geweest om “de veiligheid en het welzijn van haar volk te verkopen aan voornamelijk mannelijke gelukszoekers die liever op het geld van de Duitse belastingbetaler leven dan vechten voor hun eigen land”. De Nederlandse premier Rutte is volgens Wilders geen haar beter dan Merkel.

Wilders komt vervolgens terug op de “democratische revolutie” die volgens hem al jaren broeit. Hoe die revolutie er uit moet gaan zien, maakt de PVV-leider evenwel niet duidelijk. Het lijkt er in ieder geval nog niet op dat Nederland deze lente naar de stembus gaat.

Hij sluit af met deze woorden: “En dit is waarom we een nieuw hoofdstuk moeten toevoegen aan de lange lijst van historische voorbeelden van mensen die opkomen voor democratie en vrijheid. Laten we de Patriottisch lente van 2016 toevoegen aan deze lijst. En laten we allemaal deel uitmaken hiervan.

http://www.breitbart.com/national-security/2016/01/26/the-patriot-spring/