POLITIE MET MITRAILLEURS DE STRAAT OP

Denk maar niet dat dit ter bescherming is van het gewone volk! Lees het laatste stukje maar!

politie2

De politie gaat agenten die patrouilleren bij openbare plekken als winkels en stations met mitrailleurs uitrusten. Het is voor het eerst dat dat gebeurt. De Nationale Politie gaat dit jaar 150 agenten versneld trainen in het gebruik van de wapens.

Er zijn bij de politie al 300 schutters die zijn gespecialiseerd in het gebruik van automatische wapens. Die worden onder meer ingezet bij de bewaking van rechtbanken en woningen van mensen die bedreigd worden.

Aanslagen Parijs

Aanleiding om nog meer politiemensen met de zwaardere wapens uit te rusten zijn aanslagen in Parijs op 13 november, waarbij de terroristen ook automatische wapens gebruikten. De agenten krijgen een MP5-machinepistool, dat verder kan schieten en meer kogels heeft dan het gangbare dienstwapen.

“Het zou kunnen dat burgers van deze wapens schrikken”, zegt een woordvoerder van de korpsleiding in het AD. “Maar we leven in andere tijden.” De zwaarbewapende agenten komen vandaag in actie in Amsterdam, waar ze het Scheepvaartmuseum bewaken. Daar zijn tientallen ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de Europese Unie bijeen.
(begrepen?)

http://nos.nl/artikel/2082837-politie-met-mitrailleurs-de-straat-op.html