EUROPA BEREIDT ZICH VOOR OP DE 3E WERELDOORLOG!

WW3.start

Frankrijk handhaaft vooralsnog de noodtoestand!
Frankrijk zal de noodtoestand waarschijnlijk met drie maanden verlengen, tot eind mei. Dat zeiden deze week verschillende politici na een onderhoud met president Hollande. Het Elysée liet gisteren weten ‘dat er nog geen beslissing genomen is’.

Vrijdag leek premier Valls zelfs te suggereren dat de noodtoestand voor onbepaalde tijd kan worden gehandhaafd. In een interview met de BBC zei hij ‘alle middelen’ te willen inzetten in de ‘oorlog’ met IS, inclusief de noodtoestand. Op de vraag van de BBC hoe lang hij de état d’urgence wilde handhaven, zie Valls: ‘Zo lang als nodig is. We kunnen niet voor altijd leven met de noodtoestand. Maar zolang de dreiging bestaat, kunnen we alle middelen inzetten.’

De noodtoestand leek hiermee een open einde-regeling te worden: de dreiging van IS zal nog wel even bestaan. Op de sociale media ontbrandde terstond een polemiekje, waarbij onder meer de groene ex-minister Cécile Duflot ‘het einde van de rechtsstaat’ aankondigde. Haastig liet een woordvoerder van Valls weten dat de premier ‘geen enkele aankondiging’ had gedaan en dat de regering absoluut niet van plan is de noodtoestand jarenlang te handhaven.

Huiszoekingen
De noodtoestand geeft politie en veiligheidsdiensten uitgebreide bevoegdheden, zoals de mogelijkheid om huiszoekingen te verrichten zonder gerechtelijk bevel. Ook kan burgers huisarrest worden opgelegd zonder toestemming vooraf van de rechter.

Mensenrechtengroeperingen hebben grote principiële bezwaren tegen deze maatregelen. De Ligue des Droits de l’Homme (‘mensenrechtenliga’) is bij de Franse Raad van State een procedure begonnen om de noodtoestand op te schorten.

Maar waarschijnlijk zal het parlement zonder veel commentaar instemmen met een verlenging tot eind mei, met uitzondering van enkele socialistische, communistische en groene politici

http://www.volkskrant.nl/buitenland/valls-franse-noodtoestand-van-kracht-tot-oorlog-tegen-is-voorbij-is~a4230192/