Kloof tussen elite en volk KAN niet groter!

wildersdijkhof534

“I don’t know how Richard Nixon could have won. I don’t know anybody who voted for him,” aldus een filmrecensent die het in 1972 allemaal even niet meer begreep. De kans is groot dat met exact die blik, parlementaire journo’s al een aantal keer hebben moeten gadeslaan dat die botte ‘peroxide-populist’ volgens Het Volk toch maar mooi eventjes politicus van het jaar was. Zelf kozen zij dit jaar vervolgens zijn twee tegenpolen. #1 werd gesierd door Klaas Dijkhoff, aka “Ik zoek VVD-leden die dusdanig geilen op doorgroei-mogelijkheden naar de landelijke VVD, dat zij bereid zijn tegen elke common sense en elk belang van hun achterban in te handelen, door al die AZC’s gewoon lekker te faciliteren. En ohja, fuck you met je kamervragen, die beantwoord ik gewoon lekker niet.” Op #2 stond de groene rechtvaardigheidsridder Jesse Klaver, die zichzelf het beste samenvat in de volgende dialoog (3:16). VanLeeuwen: “Ja dat is leuk dat je dat allemaal zo waardevol vindt, maar het kost wel geld.” Klaver: “Ja nou en?” VanLeeuwen: “Ja dat moet iemand betalen?” Klaver: “Ja nou en?” Enfin. Wat is dat toch met die Haagse journo’s? Waarom vormt dat parlementaire geheel zo’n gesloten circuit? Ten eerste is de kruisbestuiving nogal sterk. Meer dan eens verruilt een parlementaire journo z’n baantje voor het woordvoerderschap van een partij of ministerie (bewijsstuk 1, 2, 3). Dit jaarlijkse festijn illustreert als geen ander feestje van de democratie, die illustere kloof tussen de regentenkliek en het provinciaalse kudtvolk.

Maar nu heeft Volkskrant TNS Nipo een onderzoek uit laten voeren waaruit het allemaal onomstotelijk blijkt: op sleuteldossiers staat de ‘bestuurlijke elite – 400 bestuurders, CEO’s, commissarissen, bankiers, burgemeesters, topambtenaren en andere prominenten’ – lijnrecht tegenover de Nederlandse bevolking.

Volgens Maurice de Hond [= de waarheid] wil 47% van de Nederlandse bevolking de grenzen voor vluchtelingen sluiten, 51% wil een quotum. Daartegenover staat dat 67% (!) van de onderzochte elite juist méér vluchtelingen en arbeidsmigranten toe wil laten. Nog zo eentje dan. 58% van de Nederlandse bevolking wil meer nationale soevereiniteit voor de EU-lidstaten. Bij de bestuurlijke elite daarentegen vindt 76% “niet dat de macht van Brussel moet worden beperkt”. En zo’n 51% [oud onderzoek, inmiddels waarschijnlijk veel hoger] van de Nederlandse bevolking vindt de islam een bedreiging voor Nederland. Onder de elites is dat slecht 35%.

60% van de elites is lid van een politieke partij. Dit geldt voor slechts 2.4% van het kudtvolk. Uiteraard is van die 60% de meerderheid lid van D66, gevolgd door de VVD en de PvdA. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de elite ‘het populisme’, lees Wilders, een groot probleem vindt. 65 % van hen zou liefst de kiesdrempel verhogen. 57 procent meent zelfs dat de parlementaire democratie “in crisis” verkeert.

Nou, dat vindt het volk over het algemeen dus ook, maar dan om de tegengestelde redenen.

Dit alles illustreert een kloof die zich steeds duidelijker en bovendien steeds gevaarlijker begint te manifesteren. De asielcrisis is hierin een ongekende katalysator, omdat niet te ontkennen valt dat Ontheemdiërs niet weg te redeneren vallen in langdradige beleidstaal, en dit probleem niet valt op te lossen door het bijdrukken van geld. Dit zijn culturele, economische en demografische facts on the ground, die nooit meer weggaan en bovendien in aantal blijven toenemen.

Als een volk zich niet vertegenwoordigd voelt door hun volksvertegenwoordiging, niet door de journalistiek die deze vertegenwoordiging verslaat, en niet door de elite die de bestuurlijke infrastructuur bemant. Dan hangt er iets in de lucht.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/12/nederlandse_bestuurlijke_elite.html