Met de rug tegen de muur en de neus tegen een dranghek

Wat er in Geldermalsen gebeurt en in heel Nederland broeit is het gevolg van arrogante politici met een wereldvreemde agenda, waarin ze als marionetten dansen naar de pijpen van machtsblokken en minderheden met grote belangen. Mensen worden voor voldongen feiten gesteld en krijgen het afgekloven bot dat in Nederland Democratie heet toegeworpen.

Gisteravond is de bevolking van Geldermalsen dus zodanig geprovoceerd en uitgelokt, dat de mensen nog maar  op één manier konden reageren tegen de vernietiging van het sociale en maatschappelijke weefsel in hun gemeentes.

Het moment is iconisch. Binnen stond een fundamentalistische allochtone moslima een jankverhaal op te houden over hoe erg het was om vluchteling te zijn en buiten protesteerden withete bewoners tegen de vernietiging van hun gemeenschap.

bastille02Iedereen die wel eens aanwezig is geweest bij een ‘inspraakavond’ van een NLe gemeente weet, dat die zogenaamde inspraak tot niets leidt. De plannen van de gemeente zijn al buiten u om besloten en de bevolking wordt sufgeluld door beroepspolitici wier truc eruit bestaat om de discussies zo abstract te maken, dat niemand meer weet waar het over gaat. In veel gevallen (de PvdA is hier een meester in) zijn voorbereidingen voor ‘omstreden’ maatregelen al zover gevorderd, dat de de besluiten niet…

View original post 714 woorden meer