Asscher laat zich in de luren leggen door Marokko dat ons blijft afpersen

Die hele onderhandelingen waren gewoon een wassen neus! Ze zijn helemaal niet van plan om de uitkeringen te verlagen, laat staan stop te zetten! Wij worden zoals altijd weer vet bedonderd en moeten ze gewoon blijven spekken!

Fubar

Overleg met Marokko over uitkeringen klapt

DEN HAAG – Het overleg met Marokko over het socialezekerheidsverdrag is uiteindelijk toch nog mislukt. Dat meldt minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) dinsdag in een brief aan de Kamer. Marokko is met een extra eis gekomen waaraan Nederland niet kan voldoen.

Er wordt al maanden over aanpassing van het verdrag gesproken waardoor de uitkeringen van Marokkaanse-Nederlanders die in Marokko wonen omlaag zouden gaan. Na maanden soebatten meldde Asscher eind september dat de zaak in kannen en kruiken was.

De Marokkaanse regering is daarna met een aanvullende eis gekomen. Nederlandse uitkeringen zouden ook moeten gaan naar mensen in de bezette Westelijke Sahara. Dat is volgens Asscher “nationaal en internationaal rechtelijk problematisch”. Hij betreurt het ten zeerste dat er geen akkoord gesloten kon worden.

Telegraaf >>

Het is absurd dat er überhaupt maar een dubbeltje wordt overgemaakt naar een land dat een ander land bezet houdt. Hetzelfde…

View original post 571 woorden meer