Dus toch: Facebook houdt ons overál op internet in de gaten

Dat wisten wij toch al lang!

fb-watching

Fubar

Het kan vast niet lang meer duren voordat het boetes vanuit heel Europa regent bij Facebook, nu uit een Belgisch wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het Amerikaanse bedrijf (met een vestiging in Nederland) al zijn gebruikers en zelfs een groot aantal niet-gebruikers op grote schaal bespioneert, wat aantoonbaar in flagrante strijd is met privacy-wetgeving in de meeste Europese landen.

Het onderzoek is uitgevoerd door de universiteiten in Leuven en die in Brussel, en bevestigt weer eens wat we al vermoedden: wie een account heeft op Facebook wordt bij al zijn activiteiten op het internet gevolgd, ook al ben je niet ingelogd. Dat doet Facebook door ‘cookies’ te plaatsen op de computers, smartphones en tablets van bezoekers, zonder hier expliciet toestemming voor te vragen – hetgeen wel zou moeten volgens de Europese wet.

Maar het rapport – opgesteld op verzoek van Belgische en ook Nederlandse privacybeschermers – toont aan dat Facebook nog een stapje verder gaat. Er zijn inmiddels ongeveer 13 miljoen…

View original post 80 woorden meer