DE VVD-LEUGENMETER

staatsschuld

klik en schrik: http://www.destaatsschuldmeter.nl/

Bij de regering Rutte, betekent dat je om de staatsschuld te verkleinen (?) je de bevolking gewoon nóg harder afperst. Maar nu blijkt dat zelfs het harder afpersen van de bevolking niet heeft geholpen om de schuld te verkleinen maar dat die zelfs oploopt.

“In 2001 was de staatsschuld 227 miljard euro, binnen een paar jaar liep de schuld hard op onder het kabinet Balkenende & Bos. Mede door de redding van de banken en de kredietcrisis liep de staatsschuld in 2009 tot 350 miljard euro op.”

Na Balkenende kwam Rutte I en II en die hebben dus de staatsschuld nog verder laten oplopen tot de genoemde 476 miljard.

Nogmaals ik ben allesbehalve een econoom en dat zult u mij ook nooit horen zeggen, en misschien lachen er wel mensen om denkende dat ik er niks van weet, nou het zal allemaal wel maar mijn verstand zegt dat er iets helemaal mis is als een schuld in 14 jaar kan oplopen van € 227 miljard naar € 476 miljard.

Pisnijdig kan ik ook worden om die reacties in kranten waar lezers juichen dat ze er wat bij krijgen! Nee stelletje klojo’s, ze krijgen er niks bij, ze hoeven iets minder af te dragen! De afgelopen jaren zijn de lasten met procenten tegelijk omhoog gegaan en nu krijgen ze een promille terug en huppekee; Hosanna!

Wat moet dat toch een heerlijk beroep zijn; politicus. Je liegt dat je barst en de hele santenkraam gelooft je nog ook! Tijl vraagt om een teiltje!

http://fenixx.org/2015/12/10/schoenmaker-houd-je/