Dijsselbloem: Uitkeringen vluchtelingen blazen ons systeem op

vluchtelingen1-rtl

Vluchteling bij de Grieks-Macedonische grens © AFP

Dijsselbloem, niet alleen Nederlands minister van Financiën maar ook voorzitter van de Eurogroep, vindt dat een aantal Europese landen niet erg zijn best doet om de vluchtelingenproblematiek op te lossen. En als dat zo blijft, dan voorziet Dijsselbloem dat er een soort mini-Schengen zal komen van de landen die momenteel de zwaarste lasten dragen, waaronder Nederland.

Uitkeringen vluchtelingen blazen systeem op
“Omdat alle lasten van de asielopvang in de Schengenzone op de rug van enkele landen belanden, komen die landen onder druk om hun grenzen te sluiten. Omdat ze de kosten van de opvang niet meer aankunnen”, zegt Dijsselbloem in de Belgische krant De Tijd. “Europa heeft een goed uitgebouwde welvaartsstaat. Om die overeind te houden, moet je de buitengrenzen bewaken. Als we dat niet kunnen, komen er heel veel mensen om uitkeringen vragen. En ze blazen het systeem op. Dat is wat nu gebeurt in Nederland.”

De landen die de meeste lasten dragen, zijn Nederland, Duitsland, België, Zweden en Oostenrijk. Deze landen kunnen onderling afspreken dat de onderlinge grenzen wel openblijven, maar dat ze de grenzen met de andere EU-landen weer gaan bewaken. “Het is economisch bijzonder belangrijk dat we open grenzen hebben”, zegt Dijsselbloem. “Dat is nu de prioriteit nummer één: Schengen behouden. Ik hoop dat we dat kunnen.” Maar als dat niet lukt, dan zou een mini-Schengen dus tot de mogelijkheden kunnen behoren, zegt de minister.

Lees hier verder: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/dijsselbloem-uitkeringen-vluchtelingen-blazen-ons-systeem-op

Goed dat die oelewapper het zelf toegeeft! Kunnen wij nu met z’n allen belastingteruggave eisen wegens wanbeleid?