Hollande en Cameron slaan handen ineen.

Hollande.Cameron

PARIJS
Frankrijk zal de luchtaanvallen op terreurgroep Islamitische Staat (IS) nog verder opvoeren. De aanvallen zullen zich “intensiveren en erop gericht zijn maximale schade toe te brengen aan Islamitische Staat.” Dat zei de Franse president François Hollande maandag op een gezamenlijke persconferentie met de Britse premier David Cameron.

Ook Cameron zei in Parijs ervan overtuigd te zijn dat het Verenigde Koninkrijk samen met Frankrijk en andere partners militaire luchtaanvallen in Syrië moet uitvoeren in een poging Islamitische Staat te verslaan. “Later deze week zal ik het parlement een alomvattende strategie voorleggen om IS aan te pakken”, aldus Cameron. Iets meer dan een week nadat terroristen aanslagen pleegden in de Franse hoofdstad, ontmoette Cameron president Hollande om de internationale respons te bespreken.

Cameron: “Ik steun de acties die president Hollande neemt in Syrië tegen IS en het is mijn vaste overtuiging dat Groot-Brittannië dat ook moet doen.” De Britse premier voegde eraan toe dat hij de inspanningen om inlichtingen te delen met Frankrijk en andere Europese partners zal opvoeren.

De Britse premier zei ook dat hij Frankrijk heeft aangeboden gebruik te maken van de Britse luchtmachtbasis Akrotiri op Cyprus voor zijn militaire operaties in Syrië. “Het Verenigd Koninkrijk zal alles doen wat in ons vermogen ligt om onze vriend en bondgenoot Frankrijk te steunen om het kwaad te verslaan”, aldus Cameron.
Voorafgaand aan hun besprekingen herdachten Hollande en Cameron de slachtoffers van de terroristische aanslag op de concertzaal Bataclan in Parijs. Beide leiders bezochten de plek van de aanslag, maakte Cameron op Twitter bekend.

De bijeenkomst met Cameron markeerde voor Hollande een week van intensieve diplomatieke inspanningen. Het Franse staatshoofd wil een brede internationale coalitie smeden tegen Islamitische Staat na de aanslagen in Parijs die 130 mensen het leven kostte. Daartoe bezoekt Hollande dinsdag ook de Amerikaanse president Barack Obama en donderdag de Russische president Vladimir Poetin.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/24779264/__Hollande_en_Cameron_zijn_het_eens__.html

Lees ook:

‘IS wil zondag wereldwijd aanslagen plegen’

http://www.telegraaf.nl/buitenland/24776146/___IS_plant_zondag_aanslagen___.html