Zeker 60 doden bij aanslagen Parijs!!!

HET AFSCHUWELIJKE RESULTAAT VAN DE OPEN GRENZEN! 

Door aanslagen op verschillende plaatsen in de Franse hoofdstad Parijs zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Verschillende media spreken nu van 60 doden.  (Inmiddels al ver over de 100!). Er zouden ook zeker honderd mensen worden gegijzeld in het theater Bataclan in het oosten van de stad.

SCHIETPARTIJEN
In het oosten van Parijs zijn drie schietpartijen geweest: in de rue de la Fontaine au roi, in de rue de Charenton en bij het theater Bataclan. Ook zou zich een nieuwe schietpartij hebben voorgedaan in het centrum van Parijs, in het bij toeristen razend populaire Quartier des Halles waar onder meer het Centre Pompidou is gevestigd. Dit meldt de radiozender France Europe 1. De zender meldt geen details over eventuele slachtoffers..

EXPLOSIES BIJ VOETBALSTADION
Vlak bij het Stade de France, het grootste voetbalstadion van Frankrijk in Saint-Denis vlak bij Parijs, hebben zich meerdere explosies voorgedaan. Daarbij zijn zeker drie doden gevallen, meldt de krant Le Figaro op gezag van de politie. Het zou mogelijk gaan om zelfmoordaanslagen.

GIJZELING IN THEATER
Zeker honderd mensen worden gegijzeld in het Parijse theater en concerthal Bataclan. Dat meldden Franse media. Bij het theater waren eerder op de avond ook schoten te horen. Ook in het theater is door meerdere mensen geschoten, meldden gewonden die het gebouw uitkwamen. Daarbij zou allahoe akbar zijn geroepen.

Een van de gijzelnemers zou een bom bij zich hebben.

De schietpartij door een of twee mensen in Bataclan begon een uur na het begin van een optreden van de Californische rockband Eagles of Death Metal in het theater. De burgemeester van Parijs Anne Hidalgo is tijdens de gijzeling ter plekke gekomen om zich van de situatie op de hoogte te stellen.

AANSLAG PARIJS

Een aantal slachtoffers….

REACTIES
Europa is solidair met Frankrijk na de aanslagen van vrijdagavond in Parijs. Dat laten de leiders van de Europese Unie weten. ,,Ik volg de gebeurtenissen in Parijs met afschuw. Mijn solidariteit en medeleven met de Fransen en de Franse autoriteiten”, schreef EU-president Donald Tusk op Twitter. Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, schreef: ,,Ik ben ernstig geschokt door de gebeurtenissen in Parijs. We zijn solidair met de Fransen.”

Ook Obama heeft middels een persconferentie gereageerd op het nieuws. ,,We zullen naast ze staan in de strijd tegen terrorisme en extremisme”, aldus de Amerikaanse president.

NOODTOESTAND
In heel Frankrijk wordt de noodtoestand afgekondigd. Dit heeft president François Hollande bekendgemaakt, kort voor een spoedvergadering van de regering. Alle grenzen worden gesloten. ,,Wij hebben alle mogelijke krachten gemobiliseerd om de terroristen te neutraliseren”, aldus de president. ,,Ik heb militaire versterkingen gevraagd om zeker te zijn dat geen nieuwe aanval kan plaatsvinden.”

Hollande sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers. Hij riep het Franse volk op sterk te zijn in deze moeilijke situatie. ,,Wij moeten eenheid en koelbloedigheid tonen. Wij moeten iedereen op zijn verantwoordelijkheid aanspreken”, aldus de president. ,,Tegenover deze verschrikking staat een natie die weet hoe zij zich moet verdedigen en die deze situatie aankan.”

http://www.metronieuws.nl/buitenland/2015/11/zeker-60-doden-bij-aanslagen-parijs

Lees hier mijn waarschuwinghttps://eunmask.wordpress.com/2014/09/22/dankzij-de-eu-moet-europa-zich-nu-voorbereiden-op-terroristische-aanslagen/