Langdurig zelfbedrog in Europa over islam slaat nu om in angst

door Afshin Ellian 4 sep 2015

burka

Angst dreigt zich meester te maken van de wereld. Het is een onbestemd gevoel van machteloosheid. Ja, er zijn ontzaglijk veel problemen in de wereld. Toch zijn al deze problemen beheersbaar, mits je de werkelijkheid en de waarheid niet ontkent.

Ik herinner me als de dag van gisteren hoe ik kort na 9/11 trachtte uit te leggen dat de islamitische wereld aan het imploderen was. Ook vertelde ik dat de situatie in de islamitische wereld vergelijkbaar is met die van Europa ten tijde van reformatie: er is een godsdienstoorlog gaande.

De kern van de strijd is een religieus vraagstuk: welke plaats komt aan de islam toe bij de inrichting van politiek en moraal? Ik roep dit alles in herinnering omdat we anders de aard en de oorzaak van het probleem niet zouden kunnen begrijpen.

Aarden
Op 9/11 werd niet alleen de oorlog verklaard aan de westerse wereld. Op die dag werd ook de oorlog om de islam definitief ingezet in het hart van de islamitische wereld.

Uitholling
Ook dit zal het westen ontkennen. Niemand in het westen durft de rijke islamitische landen te dwingen om de Syrische vluchtelingen op te nemen en te behandelen conform de eisen van humaniteit.

De morele uitholling van Europa zal tot meer angst leiden. De staat van ontkenning slaat langzamerhand om in een staat van schaamte.

Lees hier het hele artikel: http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/9/Langdurig-zelfbedrog-in-Europa-over-islam-slaat-nu-om-in-angst-2680822W/?masterpageid=158493