Totale Chaos Dreigt

titanic_eu_01-1 (1)

Jazeker, daar is geen letter van verzonnen, Europa wordt van alle kanten bestormd door asieleisers, In Griekenland zit men met de handen in het haar, niet alleen balanceert het land op het randje van een faillisement ze kunnen de toestroom van mensen uit de Middellandse Zee met geen mogelijkheid de baas.

Ook Italië kampt met grote problemen, Tjechië, Macedonië overal staan grote aantallen `vluchtelingen´ aan de poort te rammelen.
De media zijn eindelijk zover dat ze melding maken van de vele rellen in Duitsland tegen de komst van nóg meer asieleisers.

En wat doet de politiek?
Onze Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking Lillianne Plouwen (jawel PvdA) wil een werkgroep in het leven roepen.
Angela Merkel gaat nog maar eens op bezoek bij Francois Hollande, nee nee, niet om te praten over het sluiten van de grenzen of het opschorten van het Verdrag van Schengen, nee zij wil een eerlijke verdeling van de asieleisers over Europa.
In plaats dat men erkent dat we op de rand staan van totale chaos gaat men er nog eens even rustig voor zitten om er nog maar eens over te praten.

Burgeroorlogen zijn niet langer een ver van mijn bed show maar staan mogelijk op punt van uitbreken, in Griekenland natuurlijk, maar ook in Duitsland is het niet langer onmogelijk, en in plaats dat er lichte paniek ontstaat gaat men nog maar eens theedrinken!

Calais is al verandert in een soort oorlogsgebied, Cameron waarschuwt al dat wellicht Hoek van Holland binnenkort hetzelfde te wachten staat.
Vanuit de hoofdstad van Europese Unie blijft het akelig stil, Guy Verhofstadt zwijgt (gelukkig) in alle talen.

Het schip Europa is op meerdere plaatsen lek geslagen, de boot komt almaar dieper in het water te liggen, passagiers schreeuwen om reddingsvesten terwijl de kapitein een diner organiseert voor zijn bemanning.

Hoe dit allemaal verder moet, ik heb werkelijk geen idee maar ik ben bang dat we daar op zeer korte termijn achter gaan komen, en om eerlijk te zijn heb ik weinig fiducie in een goede afloop.

http://www.vrijechroniqueurs.nl/totale-chaos-dreigt/