HET GEVAARLIJKE HANDBOEK VOOR TERRORISME!

JIHADBOEKOproep tot ‘jihadbendes’ in Europa
door Bart Olmer
Amsterdam –

Militante moslims in Europa moeten gewapende straatbendes vormen, net als criminele organisaties en motorclubs, om machtige jihadbewegingen van de grond te krijgen. Deze huiveringwekkende oproep staat in het e-book ’Moslimbendes: de toekomst van moslims in het westen’ dat sinds enkele dagen circuleert op verborgen jihadwebsites zoals Shumukh al-Islam en ook wordt verspreid via Scribd, een internetplatform om documenten te delen.

Dit boek over de oprichting van ’moslimmilities’ past binnen een serie van eerder verschenen Engelstalige e-books over de jihad. Eerder verschenen epistels over hoe Westerse jihadstrijders het ’Kalifaat’ kunnen bereiken en ’Hoe te overleven in het Westen,’ over hoe radicalen zichzelf kunnen trainen in het westen voor de gewapende strijd.

De uitgaven zijn giftige pogingen chaos te creëren in Europese landen. In de boeken wordt een beeld gecultiveerd alsof moslims in Europa worden vervolgd en achtergesteld. De schrijvers roepen militanten op zich te bewapenen, hun huizen te beveiligen, hun auto’s te gebruiken als wapens tegen de politie en zich voor te bereiden op gewapende confrontaties met de politie. „Richt straatbendes op, rekruteer leden, infiltreer in andere bendes, versterk je huis en verzamel wapens in verborgen plaatsen.”
Banden leksteken

Volgens de auteurs is bendevorming een logisch gevolg van de toenemende spanningen. „Het doel van dit boek is moslims een startpunt te geven hun eigen bendes te vormen en deze te laten uitgroeien tot een jihadistische beweging die kan rekruteren en uitgroeien tot een macht van betekenis binnen Europa. Dus laten we beginnen met de hulp van Allah.”

De bendes moeten een propagandatak en een militaire tak krijgen, doceren de auteurs, die precies beschrijven hoe militanten organisaties moeten oprichten voor ’humanitaire hulp’, zichzelf moeten trainen in het publiekelijk spreken, aan zending moeten doen om het beeld over radicale moslims te wijzigen en kinderen en tieners moeten rekruteren. „Vertel de kinderen dat als ze een geparkeerde politiewagen zien, ze hun gezichten moeten bedekken en de banden lek steken. Of als agenten langsrijden, stenen gooien.”
Nederland

In het haatboek speelt Nederland een belangrijke rol. De auteurs verwijzen naar de ’Yunus-zaak’ rond de Turkse jongen die door Jeugdzorg werd geplaatst in een pleeggezin na aanwijzingen dat hij was mishandeld. De jongen belandde bij twee vrouwen, tot woede van de Turkse premier Erdogan, die een diplomatieke rel maakte van de ’lesbische opvoeding van een islamitische jongen’. In de giftige retoriek van de schrijvers is de Yunus-zaak alsmede het „keiharde optreden van de politie tegen moslims door hun kinderen af te pakken” het bewijs dat „zij de vijand zijn”.

Om aan geld te komen adviseren de schrijvers hetzelfde te doen als Westerse criminele organisaties: juweliers overvallen, creditcards stelen of geldautomaten opblazen. Ook staan er uitgebreide handleidingen in voor het maken van zelfmoord bomvesten, autobommen en andere explosieven.
Propaganda

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waarschuwde vorige week dat de huidige dreiging niet alleen komt van uitreizigers en terugkeerders, maar ook van ’thuisblijvende’ radicalen.

NCTV-woordvoerder Edmond Messchaert: „Dit ‘boek’ valt onder jihadistische propaganda, waarschijnlijk van ISIS. Er verschijnen geregeld dit soort ‘boeken’ die gericht zijn op Engelstalig publiek. Dat gebeurt in de ‘Black Flag Series’, een serie ‘boeken’ waarvan er om de paar maanden een nieuwe titel wordt uitgebracht. Hoewel de titels dreigend kunnen overkomen, zijn deze boeken van een hoog knip- en plakgehalte. De tips die erin staan zou iedereen kunnen verzinnen. Ook dit boek kan gekenschetst worden als een van de vele manieren waarop jihadisten angst in Westen proberen aan te jagen en aanhangers en sympathisanten willen werven.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/24244924/__Oproep_tot_jihadbendes__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email