OM DUIZELIG VAN TE WORDEN!!!

Bijna elf ministersalarissen voor Jan Kees de Jager
(en een steeds groter deel van het volk moet naar de voedselbank!)

dejagerNieuwbakken KPN-cfo Jan Kees de Jager gaat er flink op vooruit ten opzichte van zijn tijd als minister van Financiën. In een goed jaar kan De Jager maximaal €1,56 miljoen opstrijken. Om dat bedrag in Den Haag te verdienen had hij 10,8 jaar minister moeten zijn.

Een minister verdient jaarlijks €144.107,70. Daarbij krijgt de bewindspersoon een vaste onkostenvergoeding van maximaal €3943,56 per jaar, plus onder andere een dienstauto met chauffeur.
Bonussen

Bij KPN krijgt De Jager een vast salaris van €625.000. Dat is ongeveer 40% van wat hij in totaal kan verdienen, blijkt uit het jaarverslag van het telecombedrijf. De Jager maakt aanspraak op een kortetermijnbonus van maximaal €375.000 in contanten, plus een langetermijnbonus van omgerekend €562,500 in aandelen.

Of en hoeveel bonus de CDA-man krijgt, hangt af van de prestaties van KPN. Hoe hoog de kortetermijnbonus is, wordt onder andere gebaseerd op de ebitda, cashflow en het marktaandeel van KPN.

De hoogte van de langetermijnbonus hangt voor 75% af van de prestaties van het aandeel KPN ten opzichte van 13 Europese branchegenoten, zoals Belgacom, Deutsche Telecom en Vodafone. De resterende 25% wordt volgens het jaarverslag bepaald door niet-financiële doelen, zoals energiereductie en de reputatie van KPN. Deze doelen worden gemeten over een periode van drie jaar. Als De Jager binnen die drie jaar het bedrijf verlaat, komt zijn langetermijnbonus te vervallen.

Het is voor De Jager te hopen dat KPN beter presteert dan afgelopen jaar. De bonus van KPN-topman Eelco Blok viel toen flink lager uit dan in 2012.

http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22878902/__Bijna_elf_ministersalarissen_voor_Jan_Kees_de_Jager__.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook

Bijna alle ex-ministers hebben een mega-baan in het vooruitzicht! EU-parlementariër of (nóg) beter bij een door hen gespekte multinational.

En zo worden we met z’n allen door onze criminele bestuurders ‘politiek correct’ beroofd!