Niet Griekenland uit euro, maar Nederland!

Griekenland moet in de eurozone blijven en juist Nederland moet de door een continue crisis geteisterde muntunie verlaten.

nexit.euDaarbij zullen we tegelijk echter wel moeten accepteren dat we de 18 miljard euro die ons land via de steunprogramma’s aan de Grieken geleend heeft definitief kwijt zijn.

Volg hier het liveblog van DFT met de laatste ontwikkelingen rond Griekenland

Dat komt naar voren in een uitgebreid onderzoek onder bijna duizend Nederlanders dat in opdracht van De Telegraaf is uitgevoerd door Bureau Consumentenonderzoek.
Geen gulden

Terwijl de helft vindt dat Griekenland al dan niet na concessies de euro kan behouden, kiest tegelijk bijna 60 procent voor een vertrek van Nederland uit de eurozone. Wel wil ruim de helft van deze groep niet terug naar de gulden, maar in plaats daarvan een nieuwe muntunie met landen als Duitsland starten.

Uit de rondvraag blijkt dat zeer veel Nederlanders het Griekse nieuws op de voet volgen. Daarbij heeft ruim 40 procent bovendien begrip voor het feit dat de met hun rug tegen de muur staande Grieken ’nee’ hebben gezegd in hun referendum. De ondervraagden erkennen immers volmondig dat sprake is van een uiterst zorgelijke situatie, al kan deze volgens ruim een op de drie ook onze economie en die van de rest van Europa schaden.

De Telegraaf