DE GROOTSTE VOLKSVERLAKKERIJ ONTHULD!

Iedereen die van plan is om te overleven zou dit artikel moeten lezen.

grexitMet Grexit wint de beschaving!
Griekenland, keer terug naar de drachme en herover de zeggenschap over je eigen samenleving!

Alexis Tsipras werd premier van Griekenland met een kansloze belofte: stoppen met de bezuinigingen die de eurogroep dicteerde, maar doorgaan met de euro. Inmiddels heeft de Eurogroep duidelijk gemaakt dat doorgaan met de euro betekent buigen voor de wil van de politieke as Berlijn-Parijs-Brussel, gesteund door de immer politiek opererende ECB.

De Eurogroep en de ECB hebben Griekenland een gemene streek geleverd. Het ‘reddingspakket’ in 2010 lenigde de nood van Franse en Duitse banken, niet de nood van Griekenland. Daarom is het begrijpelijk dat de huidige Griekse regering eist dat een deel van de schuld uit dat pakket wordt kwijtgescholden. Terecht concludeerde een commissie van het Griekse parlement onlangs dat de leningen die vorige Griekse regeringen afsloten bij het IMF en de Europese Unie niet het belang van de natie dienden en daarom niet legitiem en niet afdwingbaar zijn. De schuld is even ongeldig als een contract dat een burger onder dwang tekent.

Dovemans oren
Toen de EU in 2010 dicteerde dat de Grieken hun schuld zouden terugbetalen door radicaal te bezuinigen kon je het resultaat voorspellen: verzwakking van het bedrijfsleven, verarming van de bevolking, vernieling van de samenleving en verergering van het schuldprobleem. Tsipras heeft een punt als hij het IMF beticht van crimineel gedrag en zijn Europese redders verwijt Griekenland te plunderen.

Helaas praat hij tegen dovemans oren. Geen van de Europese gezagsdragers heeft wroeging omdat het doel van de Europese eenheid elk middel heiligt. De Grieken moeten domweg gehoorzamen aan de instellingen, de zelfgekozen Orwelliaanse naam van de ongrijpbare organisaties waarmee bureaucraten en politici de Europese Unie besturen.

Het diplomatieke spel in de eurozone wordt zo hard gespeeld dat de Grieken ondertussen de nadelen van een exit uit de euro ervaren, met een verlammende ‘bank run’, zonder te profiteren van de voordelen die een vertrek zouden bieden: een combinatie van wanbetaling en devaluatie van de nieuwe drachme, en de herovering van zeggenschap over de inrichting van de Griekse samenleving, kortom de restauratie van een democratie in de ware zin van het woord.

Voorzitter Juncker van de Europese Commissie vertelde de Griekse premier de waarheid toen hij hem tijdens een overleg met een sardonisch gevoel voor humor uitnodigde om de martelkamer binnen te komen. Tot dusver durven de Grieken hun demonen niet te verdrijven. Misleid door propaganda vrezen zij dat een terugkeer naar de drachme hun ondergang betekent. Terwijl juist de invoering van de euro verantwoordelijk is voor het failliet van de Griekse natie.

Nu wij de zoveelste onderhandeling meemaken over de zoveelste verlenging van leningen die Griekenland nooit kan terugbetalen, is het belangrijk door de schijndiscussie over de hoogte van Griekse pensioenen te prikken. Wat op het spel staat is het laatste restje parlementaire democratie. Als Griekenland niet capituleert voor de instellingen, is dat een overwinning voor de Europese politieke beschaving.

http://www.volkskrant.nl/economie/met-grexit-wint-de-beschaving~a4088529/

En onze eigen regering loopt voorop in de stoet van volksverlakkers!