DE EUROPESE BURGER DE MELKKOE VAN DE JIHADISTEN

De uitkerings-jihad in Europa

jihadrijk– Uitkeringsfraude van het soort dat gepleegd wordt in Denemarken, komt voor in heel Europa.

– Omdat Anjem Choudary’s uitkeringen niet belast worden, is zijn netto inkomen gelijk aan zo’n €45,573 per jaar. Ter vergelijking, het gemiddelde jaarsalaris van fulltime werkende Britten was in 2014 €37,449.

– Een Zweedse soldaat die uitgezonden was naar Afghanistan zegt dat het minder waarschijnlijk was dat hij bij thuiskomst hulp kreeg, dan een terugkerende jihadist.

In Denemarken hebben meer dan 30 jihadisten werkloosheidsuitkeringen ter waarde van €51,000 terwijl zij in Syrië vechten voor IS, zo blijkt uit inlichtingendocumenten.

In april werd duidelijk dat de ouders van Omar Abdel Hamid El-Hussein — een Deens-Jordaanse jihadist verantwoordelijk voor de terreuraanslagen in Copenhagen van februari 2015, waarbij twee mensen gedood werden — al langer dan 20 jaar uitkering van de Deense staat ontvangen. Omar’s ouders ontvingen tussen 1994 en 2014 zo’n 3,8 miljoen Kronen, gelijk aan zo’n 500.000 euro.

In Oostenrijk heeft de politie tijdens november 2014 13 jihadisten gearresteerd die naar verluidt uitkeringen gebruikten om hun reizen naar Syrië te bekostigen. Onder de gedetineerden was Mirsad Omerovic, 32, een radicale prediker die volgens de politie enkele tonnen heeft opgehaald voor de Syrische burgeroorlog. Als een vader van zes kinderen die uitsluitend van een uitkering leeft, heeft hij tevens gebruik gemaakt van aanvullende kinderbijslagen.

In augustus 2014 werden nog eens negen andere jihadisten gearresteerd die zich bij de jihad in Syrië wilden voegen. Hun reis werd via uitkeringen bekostigd door Oostenrijkse belastingbetalers.

In België werd voorkomen dat 29 jihadisten in Antwerpen en Vilvoorde uitkeringen van de staat ontvingen. Deze maatregel kwam na een onderzoek waaruit bleek dat personen hun Belgische bankrekeningen leegden bij Turkse banken, net over de Syrische grens.

Per capita is België de grootste leverancier van jihadisten. Meer dan 400 Belgen dien(d)en in het Midden-Oosten als jihadist.

Anjhem Choudary, de in Engeland geboren radicale prediker die van uitkeringen leeft, heeft zijn gevolg er herhaaldelijk toe opgeroepen te stoppen met werken en arbeidsongeschiktheids-uitkeringen aan te vragen, zodat zij meer tijd hebben voor de heilige oorlog tegen niet-moslims.
Volgens Chaudary hebben moslims recht op uitkeringen omdat het een vorm van jizya is, een belasting die volgens de sharia aan niet-moslims opgelegd moet worden in islamitische landen, als een herinnering aan het feit dat niet-moslims permanent inferieur en onderworpen zijn aan moslims.

Ook hebben Britse belastingbetalers de rekening op zich genomen voor de in Marokko geboren Najat Mostafa, de tweede vrouw van de in Egypte geboren haat-predikant Abu Hamza, die in oktober 2012 is uitgeleverd aan de VS.
Hamza en zijn familie hebben de Britse belastingbetaler naar verluidt meer dan £338,000 aan uitkeringen gekost. Ook heeft hij £680,000 aan rechtsbijstand ontvangen tijdens zijn mislukte aanvechting van de uitlevering aan de VS. De kosten van zijn detentie in een Britse gevangenis heeft sinds 2004 zo’n £500,000 gekost.

Een andere islamitische predikant, de Palestijnse Abu Qatada, heeft de Britse belastingbetaler een geschatte £500,000 gekost. Ook ontving hij £390,000 aan rechtsbijstand om zijn uitlevering aan Jordanië te voorkomen.

In Frankrijk schortte de overheid in maart 2015 de uitkeringen op van 290 geïdentificeerde jihadisten. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, bagatelliseerde de kwestie enigszins. “We moeten er geen controverse van maken door mensen toe te staan te denken dat wij hier niets aan gedaan hebben. Wij nemen dit uiterst serieus, en zullen dat blijven doen,”

In Duitsland schatte een analyse dat er van de 450 Duitse jihadisten meer dan 20% van hen uitkeringen ontvangen van de Duitse staat. Daarbij komen de 150 teruggekeerde jihadisten opnieuw in aanmerking voor uitkeringen.

In Nederland verscheen een Nederlandse jihadist, Khalid Abdurahman, met vijf afgehakte hoofden. Oorspronkelijk uit Irak, leefde Abdurahman meer dan 10 jaar van een Nederlandse uitkering voordat hij zich bij IS in Syrië voegde. De Nederlandse sociale dienst verklaarde hem arbeidsongeschikt, waarna belastingbetalers voorzagen in zijn medicijnen en behandelingen voor claustrofobie en schizofrenie.

Ondertussen doen Nederlandse gemeenteraden liever hun best de teruggekeerde jihadisten te helpen dan te berechten. In Delft bijvoorbeeld, gebruiken lokale politici belastinggeld om jihadisten te “herintegreren” en “hun levens opnieuw op te bouwen.” De NPO verklaarde dit als volgt. “Het is omdat dat de lokale autoriteiten deze terugkeerders niet willen vervreemden door repressieve maatregelen, die mogelijk tot nog verdere radicalisering leiden.

Spanje. Volgens de krant El Pais, “is het geheime netwerk opgebouwd uit zo’n 300 figuren — in meerderheid Pakistaans — die clandestiene kantoren runnen in Barcelona, Tarragona, Lleida, Bilbao, Santander, Valencia, Madrid, Logroño, León, Ja en Almería en andere steden met grote Pakistaanse gemeenschappen.” Ze beheren het spaargeld van meer dan 150,000 moslims, onder wie veel uitkeringsgerechtigden, zonder enige juridische controle.

In februari 2015 werd een Pakistaans echtpaar uit Vitoria aangeklaagd wegens het vervalsen van identiteitspapieren teneinde uitkeringsfraude te plegen, via de identiteiten van fictieve personen. De man ontving zes verschillende uitkeringen, zij vrouw ontving er vier. Dit kwam neer op zo’n 10,000 en 6,000 euro per maand. Volgens de politie heeft het echtpaar zich op die wijze met 395,000 euro verrijkt.
Baskenland staat bekend om zijn ruimhartige uitkeringsbeleid; alle inwoners, waaronder illegale immigranten hebben recht op uitkeringen. In 2012 arriveerde een grote golf immigranten vanuit Marokko en Algerije in Baskenland om — in de woorden van een lokale politicus — “van uitkeringen te leven zonder te hoeven werken.”
Volgens lokale onderzoekers leeft meer dan 65% van de immigranten uit Marokko en Algerije van een uitkering. Alleen in 2012 al werd zo’n 86 miljoen euro uitgekeerd aan “dubieuze” uitkeringen.

In Zweden heeft het bureau van staatswerkgelegenheid, Arbetsformedlingen, een concept-programma afgeblazen om immigranten aan werk te helpen. Er kwam informatie boven water waaruit bleek dat islamitische werknemers werkzoekende hielpen werk te vinden als jihadist bij IS. Ook hadden IS-leden werknemers omgekocht en zelfs bedreigd, teneinde krijgers te rekruteren uit Zweden.

http://nl.gatestoneinstitute.org/5897/uitkerings-jihad