De uitkerings-jihad in Europa

Met andere woorden: moorden wordt vet beloond!

jihadloont

door Soeren Kern

– Uitkeringsfraude van het soort dat gepleegd wordt in Denemarken, komt voor in heel Europa.

– Omdat Anjem Choudary’s uitkeringen niet belast worden, is zijn netto inkomen gelijk aan zo’n €45,573 per jaar. Ter vergelijking, het gemiddelde jaarsalaris van fulltime werkende Britten was in 2014 €37,449.

– Een Zweedse soldaat die uitgezonden was naar Afghanistan zegt dat het minder waarschijnlijk was dat hij bij thuiskomst hulp kreeg, dan een terugkerende jihadist.

In Denemarken hebben meer dan 30 jihadisten werkloosheidsuitkeringen ter waarde van €51,000 terwijl zij in Syrië vechten voor IS, zo blijkt uit inlichtingendocumenten.

Deze fraude, op 18 mei gerapporteerd door Television 2 Danmark, kwam slecht zes maanden aan het licht nadat de krant BT onthulde dat Denemarken werkloosheidsuitkeringen betaalde aan 28 jihadisten die in Syrië streden.

De onthullingen tonen aan dat islamisten hun uitbuiting van het Europese sociale zekerheidssysteem om hun eigen activiteiten te financieren, voortzetten. Dit alles kost de Europese belastingbetaler mogelijk miljoenen euro’s per jaar.

Volgens Television 2 Danmark werd de fraude ontdekt nadat de Deense inlichtingendienst PET informatie over onbekenden Deense jihadisten begon te delen met het ministerie van Werkgelegenheid, om te bepalen of deze individuen inderdaad ww-uitkeringen ontvingen.

Gezien als percentage van de gehele bevolking, is Denemarken op België na, de op een na grootste leverancier van Europese jihadisten. Volgens een rapport van het Centrum voor Terrorisme Analysen, onderdeel van PET, zijn sinds het begin van de burgeroorlog in 2011 minstens 115 Denen als strijders naar Syrië en Irak vertrokken. Het rapport stelt dat:

“Volgens het CTA is ongeveer de helft van hen die naar het buitenland vertrokken nu terug zijn in Denemarken, terwijl een kwart van hen zich nog altijd in de conflictzone begeeft. Tweederde van deze personen hebben meer dan een jaar doorgebracht in de conflictzone. De overige reizigers zijn elders in het buitenland gesignaleerd. Minstens 10 Deense strijders zijn in Syrië en Irak gedood.”

Het CTA geeft toe dat “Het aantal wellicht hoger ligt” dan 115. Die opmerking is een vorm van heimelijk toegeven dat het niet precies weet hoeveel Deense jihadisten er op dit moment in het buitenland vechten.

In april werd duidelijk dat de ouders van Omar Abdel Hamid El-Hussein — een Deens-Jordaanse jihadist verantwoordelijk voor de terreuraanslagen in Copenhagen van februari 2015, waarbij twee mensen gedood werden — al langer dan 20 jaar uitkering van de Deense staat ontvangen. Omar’s ouders ontvingen tussen 1994 en 2014 zo’n 3,8 miljoen Kronen, gelijk aan zo’n 500.000 euro.

De uitkeringsfraude zoals die voorkomt in Denemarken, komt voor in heel Europa!

In Oostenrijk heeft de politie tijdens november 2014 13 jihadisten gearresteerd die naar verluidt uitkeringen gebruikten om hun reizen naar Syrië te bekostigen. Onder de gedetineerden was Mirsad Omerovic, 32, een radicale prediker die volgens de politie enkele tonnen heeft opgehaald voor de Syrische burgeroorlog. Als een vader van zes kinderen die uitsluitend van een uitkering leeft, heeft hij tevens gebruik gemaakt van aanvullende kinderbijslagen.

Lees hier het hele artikel http://nl.gatestoneinstitute.org/5897/uitkerings-jihad