Landmacht zit aan de grond, wie moet dit land nu verdedigen?

En miljoenen worden verspild aan de massa-immigratie! Of wordt dit ons nieuwe leger?

tamil

Roy Klopper
ROTTERDAM –
Armetierig materieel lijkt de Koninklijke Landmacht parten te gaan spelen. Terwijl er ruim voldoende personeel is en de missies zorgen voor unieke ervaring, kampt Defensie met geldgebrek om optimaal inzetbaar te zijn.
Het grootste krijgsmachtdeel vierde woensdag overal feest met publieksdemonstraties. Commandant der Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif toonde zich trots op zijn mensen die piekten bij de Landmachtdagen.

Maar hij was ook somber bij de veteranenbijeenkomst in de Rotterdamse Cruise Terminal . „Met de opdrachten die ik nu in binnen- en buitenland moet uitvoeren, draai ik in het rood.”

De lege kas levert ook intern frustraties op. „Mijn mensen hebben grote capaciteiten, maar vragen zich af waarvoor ze het doen als ze onvoldoende inzetbaar zijn of amper kunnen oefenen”, aldus De Kruif. De politiek heeft de sleutel tot oplossingen, zo meent hij: „Als alle politici op 6 mei doen wat ze op 4 en 5 mei belijden, ben ik uit de problemen.”

Het door de opeenvolgende bezuinigingen nijpende geldgebrek resulteert in een haperende organisatie, signaleert De Kruif. En dat geeft volgens hem met het oog op het verleden te denken: „Ons rijke land geeft in verhouding zelfs nog minder geld aan Defensie uit dan in de jaren dertig. Terwijl we weten dat we toen ondanks een grote wil niet konden vechten tegen de Duitsers. Het materieel was oud en amper inzetbaar, er was nauwelijks munitie en het kader was onvoldoende geschoold.”
Een soortgelijke situatie is nu weer aan de orde, aldus De Kruif.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/24042683/__Landmacht_zit_aan_de_grond__.html