Volmaakte samenleving!

je suis

Een satirisch artikel over onze (zogenaamde) perfecte samenleving!
Lees, lach en huiver….

Wat zijn we toch heerlijk multicultureel geworden met z’n allen! Is het niet ronduit geweldig hoe we in betrekkelijk korte tijd met iedereen rekening zijn gaan houden in Nederland?

We hebben iedereen z’n gewoontes omarmd en o wat zijn we daar trots op. Want, zo hebben we geleerd, we zijn allemaal mensen en dus allemaal gelijk en gelijkwaardig en wie daar anders over denkt is een racist.

Super! Welk land doet ons dat na? Nederland is helemaal af. Het is de perfecte heilstaat geworden!

Ik kan er echt dagelijks van genieten.

Als ik in de trein zit, op weg naar mijn werk, en ik hoor jongens een mij volstrekt vreemde taal spreken, dan word ik daar zo vrolijk van want ik weet zeker dat die vreemde taal ooit verplicht zal worden op scholen zodat ik een van de laatsten ben die deze jongens niet kan verstaan. Het gaat helemaal goed komen met deze jongens.

Waar ik minstens zo blij van word is als ik dagelijks al die gehoofddoekte vrouwen, meisjes en kleine kinderen zie. Niet alleen op straat, langs mijn huis, maar even zo goed in winkels, op het schoolplein, achter het stuur, achter gemeenteloketten…., je kunt het zo gek niet bedenken of je komt ze tegen. Geweldig, want op zo’n moment besef ik dat de vrouwenemancipatie in Nederland volledig geslaagd is, ik mag wel zeggen een groot succes is geworden. Respect!

De dagelijkse nieuwsberichten zijn niet minder opbeurend van inhoud. Of het nou over ‘bed, bad en brood’ gaat of over bootvluchtelingen, ik weet dat ik op ons land kan vertrouwen dat deze mensen gered zullen worden en een plekje in ons midden krijgen. Dat zijn we moreel aan hen verplicht want hebben wij in het verleden niet op beestachtige manier in een van hun landen huis gehouden? Iedereen is gelijk en heeft recht op een menswaardig bestaan. Kan dat niet in hun eigen land, dan moeten we ze hier met open armen ontvangen voordat ze verdrinken of door hun cultuur worden uitgemoord.

Hier in Nederland zijn de mensen veilig. Terroristen zullen we leren te begrijpen, zodat ze niet meer geprovoceerd worden door akelige cartoonisten en andere dwarsliggers die gewoon racisten zijn. Dat provoceren komt trouwens nu al amper nog voor.

Straks is het weer 4 mei en dan zullen we zeker niet alleen de slachtoffers van de Holocaust herdenken, nee dan herdenken we in een ruk door de slachtoffers van alle oorlogen en misstanden die er ooit in de wereld plaats hebben gevonden en onverminderd plaats zullen vinden. Maar dus niet in Nederland want hier houden we rekening met elkaar. Nederland is de volmaakte samenleving geworden waar je alleen maar van kunt dromen.

Geplaatst door hoeiboei
http://hoeiboei.blogspot.nl/2015/04/volmaakte-samenleving.html