Gutmenschen, Moraalridders, Islamofielen, Wegkijkers…

wegkijkers

De “Wegkijkers’

Wat is er toch in Nederland gevaren? Hoe is het toch mogelijk dat eenieder met kritiek op de islam, kritiek op massa-immigratie of verzet tegen de afbraak van Zwarte Piet binnen no time wordt gelabeld als racist, als vuig-rechts extremist, als bruinhemd, fascist of nazi?

Hoogopgeleid links-Nederland suggereert dat racisme een puur rechts verschijnsel is. Mutatis mutandis: linksdenkenden zijn nooit racistisch
Het linkse gedachtengoed is de diepe overtuiging dat ‘de gewone mens’ moet worden opgevoed. Aan het einde van die weg gloort dan de (in dit geval multiculturele) heilstaat. Zoals alles wat intellectueel was in het Cambodja van de Rode Khmer moest worden uitgeroeid, zo moet tegenwoordig alles wat onderbuik is worden weggevaagd in het Nederland anno nu. En nee, ik suggereer niet dat de linkse Gutmensch bereid is tot genocide. Maar ik zie wèl parallellen in het dwingend opleggen van een gedachtengoed.

Nog een factor: de – ongetwijfeld goedbedoelde – wens ter linkerzijde om de zwakkeren te beschermen. En ja, moslims behoren in Nederland door de bank genomen tot de zwakkeren, in de zin van: sociaal-economisch niet op de hoogste sporten van de ladder. Asielzoekers ook. En die hebben toevallig allemaal een kleurtje. Dan is het sprongetje naar racisme gauw gemaakt.
Ik vind het heel, héél ernstig, de manier waarop andersdenkenden door links Nederland consequent in de ‘foute’ hoek worden gedrukt. Het gebeurde met Janmaat: strafrechtelijk veroordeeld voor de uitspraak ‘Nederland is vol’. Het gebeurde met Fortuyn, verguisd, vergeleken met Haider. Het gebeurt met Wilders.

Maar het gebeurt óók met alle goedwillende, sociale, niet-racistische Nederlanders die toevallig wel problemen hebben met de gevolgen van tientallen jaren massa-immigratie.

‘Het is aan de Gutmensch om eindelijk tot inkeer te komen en de destructieve spiraal van haat en demonisering te doorbreken’

Sjors van Beek
http://politiek.thepostonline.nl/2014/11/13/waarom-zijn-er-toch-zoveel-gutmenschen-nederland/