EU en het Europese paradijs…

paradise1

Europa is het Paradijs voor asielzoekers

Een extra boot en vliegtuig in de Middellandse Zee om vluchtelingen te redden, dat is het wel zo’n beetje qua uitkomst van het EU-spoedberaad. Intussen blijft de deur van het krakkemikkige huis Europa wagenwijd open staan.

Van Europese grensbewaking is geen sprake. Iedereen kan binnenkomen en wie eenmaal in Europa is, gaat niet meer terug. Zelfs voor afgewezenen is er altijd wel een generaal pardon en is er altijd wel een land dat opvang biedt.

Want behalve nationale grenscontroles is ook nationaal asielbeleid de facto opgeheven zonder dat daar een effectieve Europese variant voor in plaats is gekomen. Geen wonder dat honderdduizenden Arabieren en Afrikanen proberen naar Europa te komen. Binnen is blijven.

Voor de veiligheid hoeven zij niet naar Europa – grote delen van Afrika en de Arabische wereld zijn veilig, maar zelfs voor wie niet slaagt is er een gratis huis, uitkering en zorg.

(Opm. RP: Aangezien zij hiervoor geen vinger hoeven uit te steken omdat de hardwerkende Europeanen dit voor hen doen, is het risico van een gevaarlijke overtocht naar het Walhalla zeker de moeite waard!)

Bron: Elsevier.