Obama bereikt deal met de ayatollahs: Iran mag doorgaan met ontwikkelen kernwapen!

atoombom

Door: Leon de Winter.

Obama probeert het te verkopen als een overwinning, maar het is een nederlaag van jewelste: Amerika gaat toestaan dat Iran aan de gang blijft met radio-actieve stoffen. Een terreurregime met atoomwapens naar het voorbeeld van Noord-Korea dulden is een volslagen nachtmerrie!

Alles wat u de afgelopen dagen las, zag en hoorde over een overeenkomst tussen Iran en andere mogendheden over het Iraanse atoomprogramma, was gebakken lucht. De meeste media wilden het ‘historische’ bericht niet kapot checken en deden mee aan de juichstemming. Maar alles was rook en bedrog.

Er kan geen oprechte overeenkomst komen omdat haat tegen soennitische moslims, tegen Joden en tegen het Westen het ideologische hart vormt van de Islamitische Republiek Iran.

Alles wat Iran zal tekenen, is dus per definitie misleiding. Tenzij er een nieuwe generatie Iraanse leiders opstaat die de revolutie begraaft. Die generatie is er niet mede door het verraad van het Westen in 2009. Toen wonnen hervormers de Iraanse verkiezingen. Ze werden door de moellahs onder druk gezet en verdwenen; president Obama liet niet van zich horen.

Iran is een religieus-fascistische staat die per definitie het conflict zoekt. De Iraanse revolutie behelst de permanente oorlog met het Westen, met Israël, met de soennitische wereld. Iran stookt brandhaarden op waar het een kans ziet: ontwrichting is zijn doel. Iran onderdrukt de eigen oppositie, de media, het verlangen van een groot deel van het eigen volk naar vrijheden en moderniteit. Iran werkt nauw samen met Noord-Korea op het gebied van wapenontwikkeling en op het gebied van – let op! – atoomwapens.

Iran beweert al vele jaren dat zijn atoomprogramma vreedzame doeleinden heeft en dat er geen enkele behoefte is aan atoomraketten. Het volgende is van belang om te weten: de nucleaire installaties die Iran heeft gebouwd, hebben nadrukkelijk een ‘dual use’ karakter. De installaties kunnen brandstof voor atoomwapens produceren. Dat is niet nodig wanneer een land vreedzame atoomenergie wil produceren. De bouw van dergelijke ‘dual use’ installaties is een politieke keuze: dat doe je alleen wanneer je de ontwikkeling van atoomwapens nastreeft. Ook ontwikkelt Iran met Noord-Korea langeafstandsraketten die atoomladingen kunnen dragen.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/liever-iraanse-illusie-dan-de-harde-feiten/

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/obama-bereikt-deal-met-de-ayatollahs-iran-mag-doorgaan-met-ontwikkelen-kernwapen/

Lees ook: ‘Obama’s deal met Iran betekent einde van Israël’

http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/obamas-deal-met-iran-betekent-einde-van-israel/