Rapper bedreigt Wilders. islam is vrede en Marokkaantjes zielig, achtergesteld en gediscrimineerd

rapper

Geert Wilders is woensdag indirect bedreigd door de Haagse rapper Laksida. De artiest twitterde dat hij hoopt dat de PVV-voorman wordt onthoofd door een Syriëganger. ,,[Ik] maak er gelijk een rap over”, zo beloofde hij.

De opmerking volgde op een tweet van Wilders dat 73 procent van de Nederlandse moslims Syriëgangers als helden zou zien. ,,Ik ben pas trots op Syriëgangers als ze Geert Wilders onthoofden”, antwoordde de rapper daarop.

Laksida is de artiestennaam van Mohcine El Mouaffak. De Hagenaar was in 2011 nog onderwerp van een documentaire van Omroep West over kansarme jongeren. De lokale omroep volgde El Mouaffak toen hij na een celstraf voor overtreding van de Opiumwet op kosten van de gemeente op zoek ging naar een huis en een baan. De rapper heeft de gewraakte tweet inmiddels weer verwijderd.

Voor Wilders is het niet nieuw dat hij doelwit is van rappers. Eind vorig jaar kreeg de 27-jarige rapper Hozny een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden van de rechtbank in Den Haag. Hozny had een clip gemaakt waarin een op Wilders lijkende man twee vuurwapens op het hoofd gezet krijgt. Aan het slot van de clip gaat het beeld op zwart en klinkt een schot.

Eerder werden twee rappers uit Enschede en Hengelo veroordeeld tot werkstraffen van 50 uur en voorwaardelijke celstraffen van twee maanden vanwege het bedreigen van de politicus in een rapnummer.

Kennelijk zou de overheid het niet heel erg vinden als één van die malloten zijn dreigement ten uit voer zou brengen.