Het werd tijd: Frankrijk verklaart radicale islam de oorlog!

De Franse overheid heeft de uitkeringen stopgezet van bijna 300 jihadisten die het land verlieten om zich bij de Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië te voegen. Temidden van een snel groeiende jihadistische dreiging is de overheid tevens begonnen met het innemen van paspoorten, het opleggen van reisverboden en het blokkeren van jihadistische websites.

radicalen

De besluiten zijn onderdeel van een stelsel aan nieuwe antiterrorisme- maatregelen ter voorkoming van het uitreizen van Franse staatsburgers of inwoners naar buitenlandse jihadistische groeperingen. Ook zijn ze gericht op het vertragen van de verspreiding van radicale islam op eigen grond. Islamitische groeperingen bestempelen deze ijver als “islamofobie”.
Op 17 maart kondigde de minister van Buitenlandse Zaken Bernard Cazeneuve aan dat de overheid is gestopt met het betalen van uitkeringen aan 290 Franse jihadisten die zich bij IS hebben gevoegd. Volgens hem zijn de instanties belast met het uitbetalen van uitkering op de hoogte gesteld zodra bevestigd was dat een Franse staatsburger het land had verlaten om in het buitenland te vechten.

Naar schatting hebben minstens 1200 Franse staatsburgers of inwoners zich bij IS gevoegd, maar Cazeneuve vertelde niet of er zich onder hen ook uitkeringsgerechtigden bevonden. “Laten we hier geen controverse van maken, of toestaan dat mensen denken dat er geen actie is ondernomen”, zei hij. “We nemen dit serieus en zullen dit blijven doen.

Op 21 januari kondigde Valls een maatregel van 736 miljoen euro aan, ter verbetering van de contraterrorisme-capaciteiten. Hij stelde dat de overheid de komende drie jaar 2,680 nieuwe anti-terrorisme-rechters, beveiligingsagenten, politieagenten, elektronische afluisteraars en analisten zou aannemen. Tevens wordt er 480 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe wapens en bescherming voor politie. Het nieuwe voorstel bevat ook een verbeterde online aanwezigheid, gecentreerd rond een nieuwe overheidswebsite genaamd “Stop Djihadisme.”

Lees hier het hele artikel:
http://nl.gatestoneinstitute.org/5456/frankrijk-radicale-islam

Wanneer begint Nederland aan de zelfverdediging van ons land?