Onderhandelingen over nucleair akkoord met Iran “bevestigen onze ergste vrees”

netayahu

Nu er vanuit het Zwitserse Lausanne steeds meer signalen komen dat er tegen dinsdag een akkoord kan worden gevonden over het toekomstige uraniumverrijkingsprogramma van Iran, trekt de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu aan de alarmbel. “Het gevaarlijke akkoord” dat in de steigers staat, zo waarschuwt hij, “bevestigt opnieuw al onze bezorgdheden, en zelfs meer dan dat.”
De onderhandelingen moeten Iran toelaten een nucleair programma te behouden voor strikt niet-militaire toepassingen, in ruil voor een versoepeling van de internationale economische sancties. Israël gelooft echter niet dat Teheran uitsluitend vreedzame bedoelingen heeft en koppelt het dossier aan de strijd in Jemen, waar de door Iran gesteunde sjiitische Houthi-rebellen bekampt worden door een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië.

“De as Iran-Lausanne-Jemen is zeer gevaarlijk voor de mensheid en moet gestopt worden”, zei Netanyahu bij het begin van de ministerraad in Jeruzalem. “Iran is actief op de as Beiroet-Damascus-Bagdad om het hele Midden-Oosten te veroveren.”

http://fubar.mobi/2015/03/29/onderhandelingen-over-nucleair-akkoord-met-iran-bevestigen-onze-ergste-vrees/