Piloot gecrashte Airbus buitengesloten uit cockpit

Nu blijkt uit 1 van de zwarte dozen, de Cockpit Voice Recorder (CVR), dat er maar 1 piloot in de cockpit was tijdens de 8 minuten durende daling, en dat de tweede piloot was buitengesloten.

Een “senior military official” zegt het volgende tegen de New York Times: “The audio indicated that one of the pilots left the cockpit and could not re-enter. ‘The guy outside is knocking lightly on the door, and there is no answer’, the investigator said. ‘And then he hits the door stronger, and no answer. There is never an answer’. He said, ‘You can hear he is trying to smash the door down’.”
“De band geeft aan dan een van de piloten de cockpit heeft verlaten en niet meer naar binnen kon. De buitengesloten piloot klopte zachtjes op de deur maar er kwam geen antwoord. Er kwam geen enkele respons. Hij zei: ‘Je kon horen dat hij probeerde de deur open te breken’.”

Dit opent de deur (dit is geen woordspelling) voor nieuwe speculatie, temeer omdat er in de tweede zwarte doos (de Flight Data Recorder – FDR) geen geheugenkaart is aangetroffen, waardoor technische gegevens van de vlucht ontbreken. Anders gezegd: er kan niet meteen beoordeeld worden of de minutenlange dalende glijvlucht opzet of een ongeval was.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/03/airbus_cockpitdeur.html

lees ook de laatste berichten:

Co-piloot liet Airbus opzettelijk neerstorten

“Op de cockpitvoicerecorder is te horen dat de piloot ‘rustig blijft ademhalen’ tot het moment dat het toestel op de bergen slaat. ‘Het gaat hier zonder twijfel om een opzettelijke daad,’ zei de aanklager donderdag tegen journalisten.”

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/3/Franse-aanklager-co-piloot-liet-toestel-opzettelijk-neerstorten-1735817W/?masterpageid=158493