Wij mogen het niet zeggen…

Maar Al-Sissi, de dictator van Egypte, zegt het gewoon klip-en-klaar! (Een wijs man…)

sisi1

Vorige week sprak hij de imams van Egypte toe:

“Ik verwijs hier naar de religieuze geestelijken. … Het is onvoorstelbaar dat het denken dat wij als heiligste beschouwen, de gehele umma (islamitische wereld) tot een bron van angst, gevaar, doden en vernietiging voor de rest van de wereld moet leiden. Onmogelijk!

Dat het denken,- ik zeg niet ‘religie’ maar ‘denken’- dat belichamen van teksten en ideeën die we hebben beleid door de eeuwen heen tot een punt is gekomen dat het afstand nemen hiervan bijna onmogelijk is geworden en tot weerstand leidt in de hele wereld. Het wordt verworpen door de hele wereld! … Dit alles wat ik zeg kun je niet voelen als je gevangen blijft in deze denkrichting. Je moet buiten jezelf stappen om het te kunnen observeren en te laten reflecteren vanuit een meer verlicht perspectief.

Ik zeg en herhaal het nogmaals dat we behoefte hebben aan een religieuze revolutie. U imams bent verantwoordelijk voor Allah. De hele wereld, ik zeg het nogmaals, de hele wereld zit te wachten op jullie volgende zet… omdat deze umma (islamitische wereld) wordt verscheurd, het wordt vernietigd, het gaat verloren — en het zal verloren gaan door onze eigen handen.”

Dus geen gelul over “extremisten” maar gewoon “the entire umma“ (de hele Islamitische wereld) En geen gelul over “uitsluiting“, maar gewoon de vinger op de zere plek: de leer van de Islam zelf.

http://www.hetvrijevolk.com/?p=95

Lees ook dit: http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/1/Wijze-woorden-van-een-Egyptische-dictator-over-de-radicale-islam-1685999W/

RP: Als een Islamitische leider dit al constateert, waarom blijft dit knollenkabinet honderden van deze moskeeën bouwen en de hiervoor ‘benodigde’ haatimams binnenhalen?