Stem jij voor de toekomst van je kinderen?

armoedekind

We zijn met deze maatschappij in een enorme negatieve maalstroom beland. Normen en waarden worden vooral door onze eigen overheid geschonden en wij lijken niet bij machte het tij te keren. Niemand is tevreden over de prestaties van onze regering, iedereen laat zich hier negatief over uit en niemand heeft het geloof dat we dit kunnen veranderen.
We geloven massaal in onze onmachtigheid, onze nietigheid, en laten ons koeioneren door instanties waar we zelf deel van uit maken. Velen onder ons zijn een klein radartje in het grote onrecht. Ze weten dat er zaken gebeuren waar zij niet achter staan maar blijven tegelijkertijd keurig in dat keurslijf meedraaien vanwege de angst hun bestaan te verliezen.
Als we zo door gaan en onze kop in het zand blijven steken gaan we steeds meer verliezen tot er uiteindelijk massaal iets knapt bij de Nederlander. Daarmee worden wij zelf slachtoffer van onze coulante houding, die gevormd wordt door een angst. Die angst onderdrukken we door vooral niet te kijken, tegen elkaar te zeggen dat de wereld zo’n prachtige plek is en mekaar te bestoken met lieve spreuken. Lieve spreuken gaan de toekomst echter niet veranderen.

We lijken niet te kunnen zien wat er aan de hand is. We hebben de Gulden ingeleverd voor de Euro terwijl we over de Gulden nooit geklaagd hebben. We hebben onze mening over de Europese grondwet gegeven, we zeiden “NEE” en toch heeft JP Balkenende het verdrag van Lissabon ondertekend. We zijn allemaal op de hoogte van het potentiële gevaar van genetisch gemanipuleerde gewassen en dankzij de TTIP krijgen we die straks gewoon voorgeschoteld. We zijn de controle over onze rechten volledig kwijt maar, staren ons nog steeds blind op de radicalisering van onze Islamitische medemens terwijl er in Nederland meer mensen dood gaan in handen van de politie dan in die van deze religie. We weten dat al onze communicatie ontvangen wordt in gigantische databases van de overheid en gaan hierin mee omdat terrorisme iets verschrikkelijks is. Het feit dat we hoofdzakelijk door onze overheid geterroriseerd worden is ons schijnbaar ontgaan en ondertussen maken we ons zorgen de eindjes aan elkaar te kunnen knopen want de onroerendgoedbelasting komt er weer aan.

We zijn apathisch. We kijken als een konijn s’nachts in de koplampen van de auto die ons aanrijden gaat en we doen helemaal niets. We wachten op de klap en na de klap zullen wij veel betreuren en bestuurders daarvan de schuld geven om vervolgens onze zaken weer op te pakken en verder te gaan. We leren niets bij, we willen niets meer leren want, overdag is het leven al lastig genoeg dus, kunnen we s’avonds ontspannen voor de tv hangen. Morgen is er weer een dag en die wordt niet beter dan vandaag want de radars van het ambtelijke apparaat draaien gewoon door.

Lees hier verder:
http://www.loyalist.nl/stem-jij-voor-de-toekomst-van-je-kinderen/#.VNUUMTvnRjY.nujij