Elite in paniek: Superrijken kopen landingsbanen om te vluchten als de armen in opstand komen

landingsbaan

Webmaster: Ik kan niet instaan voor de authenticiteit van onderstaand artikel maar mocht dit toch kloppen, dan vraag ik me ernstig af of de ware reden hier niet politiek is gemodificeerd. (Namelijk: niet de angst voor de armen die in opstand komen, maar het gewapend verzet van het volk dat zich tegen de islamitische overheersing zal verdedigen. En aangezien de EU de grootste aanstichter hiervan is zal men zich ook massaal tegen de EU keren.) Als dit hier had gestaan, dan was het artikel veel geloofwaardiger geweest…

Hedgefondsmanagers kopen massaal afgelegen stukken land en boerderijen in landen als Nieuw-Zeeland om onder te kunnen duiken als de armen in opstand komen. Bange bankiers van over de hele wereld zijn begonnen met de aankoop van landingsbanen zodat ze kunnen vluchten als het volk in opstand komt tegen de toenemende ongelijkheid.
Na de rellen in Londen in 2011 en in Ferguson en andere delen van de Verenigde Staten afgelopen jaar zijn veel financiële bazen bang dat ze het doelwit zullen worden van volkswoede.

Robert Johnson, voorzitter van het Institute of New Economic Thinking, zei tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos dat veel hedgefondsmanagers hun ontsnapping al hebben gepland.
“Ik weet dat hedgefondsmanagers van over de hele wereld landingsbanen en boerderijen in landen als Nieuw-Zeeland opkopen omdat ze denken dat ze moeten kunnen vluchten,” zei hij.
Volgens hem is er sprake van een vicieuze cirkel: “Politici die meer geld krijgen gebruiken het om nog meer geld te krijgen.”

Hij kreeg bijval van directeur van de New Economics Foundation Stewart Wallis: “Vluchtauto’s en landingsbanen in Nieuw-Zeeland kunnen worden gebruikt om te ontsnappen. Als ze naar een andere planeet konden gaan, zouden sommigen van hen dat nog doen ook,” zei hij.
“Ik denk dat de rijken bezorgd zijn en dat is terecht,” voegde hij toe. “De meeste mensen hebben van het Oxfam-rapport gehoord waaruit blijkt dat de 80 rijkste mensen op aarde rijker zijn dan de armste vijf miljard mensen. Binnenkort krijgen we een situatie waarin de rijkste 1 procent rijker is dan de rest, de overige 99 procent.”

Johnson zei dat de economische situatie binnenkort onhoudbaar kan worden omdat de ongelijkheid zelfs in de rijkste landen toeneemt.

http://www.ninefornews.nl/elite-paniek-superrijken-kopen-landingsbanen-om-te-vluchten-als-de-armen-opstand-komen/