WAAROM DE EU EN RUTTE UKRAÏNE ZO GRAAG ALS LIDSTAAT WILLEN

schaliegas

En hiervoor een oorlog met Rusland riskeren…

Bodemschatten lonken voor Shell in strijdgebied Oost Oekraïne.
Shell, premier Rutte en het schaligas in Oost-Oekraïne

In het oosten van Oekraïne woedt een burgeroorlog. Er zijn al honderden burgers gedood. Tienduizenden Russisch-sprekende Oekraïners zijn de grens over gevlucht naar Rusland. Maar als het gebied is heroverd op de Russische separatisten, dan kan Shell beginnen om schaliegas uit de Oekraïense bodem te gaan winnen.

Dubieuze schaliegasdeal Shell met Rutte en Janoekovitsj – lozing afvalwater boringen Oekraïne
In januari 2013 sloot Shell in Davos een gasdeal met de Oekraïense regering waarmee de Nederlandse multinational een vergunning in handen kreeg voor schaliegaswinning in een gebied van bijna 8000 vierkante kilometer in de regio tussen de steden Kharkov en Donetsk. Zowel de omstreden Oekraïense president Janoekovytsj – al maandenlang het onderwerp van hevige protesten in Kiev – als premier Rutte waren bij deze ondertekening aanwezig.

De deal zoals die gesloten werd met de afgezette premier Janoekovits is een vette kluif voor de nieuwe, pro-VS-gerichte regering, doordat het bedrijf dat de deal afsloot met SHELL, voor 90% eigendom is van de staat..!

Shell wil precies gaan boren en fracken in het gebied waar nu een burgeroorlog woedt.
De bevolking van het gebied is niet dom en wil eigenlijk helemaal geen schaliegaswinning.

Gasreserves reden voor oorlog?
Pikante vraag is of die gasreserves de oorlog in Oost-Oekraïne ook mede hebben ontketend. De meningen daarover lopen uiteen, maar onomstreden is dat aan de afscheiding van het gebied een aantrekkelijke bonus hangt van nog niet-geëxploiteerde bodemschatten.
De Europese Unie heeft alvast maar de invoerrechten voor de Oekraïne afgeschaft.
http://nos.nl/artikel/621911-oekraine-krijgt-exportvoordeel-eu.html

Is daarom de oorlog in Oost Oekraïne gewenst door het Westen zodat men er “ongestoord” (tussen aanhalingstekens ja) kan boren naar schaliegas ?

Shell kan het nu dankzij deze dubieuze en walgelijke schaliegasdeal van Rutte, niet alleen zijn zakken vullen en bonussen verdubbelen maar ook doorgaan met het voorgoed verzieken van onze aardbodem!

Lees hier meer: http://www.stopdebankiers.eu/het-valse-spel-van-rutte-en-shell-in-oekraine/

RP: Gaat er nu een lichtje branden bij de doofpotdeal van de MH17 (het vrijpleiten van Ukraïne)?