DIE “ARME” VLUCHTELINGEN…

ASIELBOOT

Het nieuwe jaar is nog nauwelijks begonnen of het goedkope mededogen is weer begonnen. Goedkoop omdat wel schande wordt geroepen, maar de oplossing altijd uit andermans portemonnee moet worden betaald. Zo kan iedereen gratis en voor niets de barmhartige Samaritaan uithangen.

De bemanning van vrachtschip Ezadeen, die ervandoor ging en honderden immigranten aan hun lot overliet, heeft goed verdiend aan de vluchtelingen. Volgens de Italiaanse politie hebben zij zo’n 3 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) gekregen van de vluchtelingen.

Volgens de Italiaanse autoriteiten heeft iedere vluchteling zo’n 4.000 tot 8.000 dollar betaald, schrijft de BBC.

Ruim
De bemanning ging er, vermoedelijk, vandoor in een reddingsboot en 359 illegalen aan boord van het schip werden opgesloten in het ruim. Het volgepakte vaartuig voer in de Ionische Zee, een deel van de Middellandse Zee tussen Griekenland en Italië.

Het schip ligt nu in de haven van het Italiaanse Corigliano Calabro, nadat het vrijdag door de kustwacht werd aangetroffen. Ezadeen koerste, op de automatische piloot, recht op de Italiaanse kust af totdat donderdag de motoren het begaven. Sindsdien was het schip stuurloos.

De verdrinkingsdood is wellicht de verschrikkelijkste manier om aan je einde te komen. Dus mededogen met vluchtelingen op een gammel bootje is op zijn plaats. Maar waarom moet de oplossing altijd uit andermans portemonnee worden betaald?

Elsevier