Dramatisch. Internationaal onderzoek naar #MH17 valt uiteen.

mh17 coverup

Door Joost Niemöller

Er zijn dramatische ontwikkelingen gaande bij het internationale onderzoek naar MH17. De Russische minister van buitenlandse zaken, Lavrov, verklaarde dat het internationale onderzoek, in naam geleid door Nederland, in feite geleid wordt door Kiev.
“The country where the tragedy took place could be involved [in the probe], but it cannot run the show as it happens now.”

Kiev runt de show, zegt Lavrov dus. En hij heeft goede reden om dat aan te nemen. Redenen die overigens allang bekend zijn. Wie kijkt naar de deal die de Nederlandse Onderzoeksraad sloot met de Oekraïense Onderzoeksraad, (PDF) ziet dat er in feite sprake is van één onderzoek: Oekraïense onderzoekers werken verplicht mee aan het Nederlandse onderzoek, er moet sprake zijn van totale informatie uitwisseling tussen beide landen, enz enz. De Oekraïense president deed brutaalweg uitspraken over de gang van het ‘Nederlandse’ onderzoek in de pers, en over de informatie die de Onderzoeksraad zou bezitten. Inderdaad, Kiev runt de show.

Volgens de Russische minister van buitenlandse zaken werkt zelfs de geheime dienst van Kiev mee aan het ‘Nederlandse’ onderzoek. En daarmee voldoet het onderzoek niet meer aan de internationale maatstaven: “All ICAO norms are being violated as the Ukrainian security services are directly involved in the ongoing investigation.”

Dat is natuurlijk een zeer dramatische uitspraak. Rusland is volgens diezelfde internationale maatstaven verplicht om mee te werken aan het onderzoek. Rusland heeft ook radargegevens geleverd, die door de Onderzoeksraad zijn gebruikt. Rusland maakt ook deel uit van een groep deskundigen waarmee de Nederlandse Onderzoeksraad samenwerkt. Overigens mocht Rusland niet aanwezig zijn bij het openen van de ‘zwarte dozen’ in Engeland, terwijl zeer veel andere landen daar wel bij waren.

Het lijkt er sterk op dat de Russen het zat zijn. Sterker nog: De Russen starten hun eigen onderzoek naar MH17. Een Russisch onderzoekscomité onderzoekt momenteel een getuige die verklaart dat hij de Oekraïense piloot heeft gezien die de MH17 neerschoot, en dat hij bovendien zag dat de jet waarmee die piloot terugkeerde naar het Oekraïense vliegveld, zijn air to air raketten miste. En hij noemt die piloot bij naam.

Deze getuige, legde anoniem, eerder zijn verklaring af op Russische televisie. Met deze ontwikkelingen is er dus niet meer sprake van één internationaal onderzoek, onder leiding van Nederland. Ook al wordt in Nederland die illusie graag hoog gehouden.

Bekijk hier de video van RT News

Dit is precies wat we hadden kunnen verwachten en wat ik ook beschrijf in mijn boek. Dit is de essentie van de zaak. Een internationaal onderzoek naar MH17, waarbij een van de potentiële daders, Kiev, een dikke vinger in de pap heeft, kan nooit een objectief en dus succesvol onderzoek zijn. Het was een kwestie van afwachten tot de Russen definitief afhaakten en hun eigen onderzoek gingen beginnen.

http://joostniemoller.nl/2014/12/dramatisch-internationaal-onderzoek-naar-mh17-valt-uiteen/