Het is over en uit voor Rutte II. Nederland wordt eindelijk wakker!

vvd.pvda

PvdA, VVD afgeslacht bij verkiezingen

Precies zoals verwacht.

De herindelingsverkiezingen van gisteren zijn, zoals verwacht, ronduit desastreus verlopen voor coalitiepartijen VVD en PvdA. De verkiezingen in de fusiegemeenten Alkmaar, Groesbeek, Nissewaard, Krimpenerwaard, Oss en Den Bosch zijn keihard verloren door de twee partijen. Vooral in Oss is het een bloedbad geworden:

De PvdA hield twee van haar vier zetels over, de VVD moest vier van de zeven zetels inleveren. De andere zetels gingen naar het CDA (7), D66 (2), Beter Oss (2) en GroenLinks (1).

De SP en de lokale partij VDG haalden respectievelijk 9 en 11 zetels in Oss. Kortom, de SP heeft er ook flinke klappen gekregen, omdat de socialisten eigenlijk altijd al de grootste partij in Oss zijn geweest. Pijnlijk voor Emile Roemer, wiens positie binnen de SP toch al op wankelen staat. Dat duurt niet lang meer.

De trend is overduidelijk: de kiezer moet VVD en PvdA niet. Die trend zet vrijwel 100 procent zeker door naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart, en dus ook naar de samenstelling van de Eerste Kamer. Het is over en uit voor Rutte II. Ik zal er geen traan om laten.

Lees ook dit: http://ejbron.wordpress.com/2014/11/20/de-telegraaf-heeft-het-gehad-met-leugens-vvd/

http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/11/pvda-vvd-afgeslacht-bij-verkiezingen