TOLERANTIE! Radicalen verstieren kinderfeest: ‘Sinterklaas bestaat niet’

zw.piet.anti

De ‘discussie’ rond Zwarte Piet heeft zaterdag bij de intocht van Sinterklaas een nieuw dieptepunt bereikt. Radicalen zouden ‘Sinterklaas bestaat niet’ en ‘Zwarte Piet is racisme’ naar kinderen hebben geroepen. De politie moest zestig arrestaties verrichten.
Duizenden kinderen waren zaterdag in het centrum van Gouda bijeengekomen om de Sint en zijn Zwarte Pieten te begroeten.

Radicalen
Hoewel de intocht op feestelijke wijze verliep, deed de radicale groepering Kick Out Zwarte Piet er alles aan om het kinderfeest te vergallen.

De gemeente had van tevoren protestvakken buiten het centrum aangeduid waar de extremisten hun protestgeluid konden laten horen. Maar de activisten hielden zich niet aan de afspraken en gingen toch naar het stadhuis waar de Sint op dat moment door de burgemeester welkom werd geheten.
Toen de radicalen aankwamen, zou de vrolijke sfeer zijn omgeslagen. Toen zij ‘Sinterklaas bestaat niet’ en ‘Zwarte Piet is racisme’ naar kinderen riepen zou de situatie uit de hand zijn gelopen. Omstanders vielen de provocateurs aan waarna er over en weer werd gevochten. ‘Het is geen feest hier,’ zei een verslaggever van het AD die ter plaatse was.

De politie moest ingrijpen en verrichtte zestig arrestaties. Huilende kinderen moesten door hun ouders gerustgesteld worden.
Op sociale media wordt woedend gereageerd op het gedrag van de extremisten.

http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2014/11/Radicalen-verstieren-kinderfeest-Sinterklaas-bestaat-niet-1644649W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2014-11-15|Radicalen_verstieren_feestelijke_intocht:_zestig_arrestaties

Tolereren wordt hier Profiteren!