NCTV: DREIGING TERRORISTISCHE AANSLAG IN NEDERLAND IS GROTER GEWORDEN!

jihadaanslag

Een Nederlandse jihadist heeft een bloedige aanslag in het buitenland gepleegd. Dat wordt althans gemeld via een Twitter-account dat aan de terreurgroep Islamitische Staat is verbonden. Volgens een Iraakse Nederlander in Bagdad gaat het om een aanslag op het hoofdbureau van de nationale politie die rond 13 uur in de Iraakse hoofdstad is gepleegd. Het Amerikaanse persbureau AP meldt dat een zelfmoordenaar zich heeft opgeblazen bij de ingang. Daarbij zijn vijf doden en tien gewonden gevallen, allen agenten. Volgens de Iraakse Nederlander meldt Twitteraccount @Zarkawya dat de zelfmoordaanslag is gepleegd door een Nederlandse jihadist met de strijdnaam Abu Bakr al-Hollandi.

http://nos.nl/artikel/720771-nederlander-pleegt-aanslag.html

Omdat de zorgelijke ontwikkelingen rond jihadisme in Nederland zich doorzetten, blijft het dreigingsniveau in Nederland ongewijzigd ‘substantieel’, meldt het NCTV (de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid). Het betekent dat de kans op een terroristische aanslag reëel is.

De afgelopen twee jaar zijn ongeveer 160 ‘Nederlanders’ uitgereisd. Voor zover bekend zijn er 18 omgekomen in de strijd of door luchtaanvallen van de internationale coalitie tegen de jihadisten. Ongeveer 100 ‘Nederlanders’ zijn nog in het gebied, onder wie zo’n 30 vrouwen. Een 30-tal jihadreizigers is teruggekeerd.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waarschuwt voor jihadistische lone wolves. Volgens de terreurbestrijder is het ‘voorstelbaar’ dat in Nederland ‘sympathisanten van jihadistische groepen zich ontwikkelen tot solitaire aanslagplegers.’

We willen ten koste van alles voorkomen dat mensen uitreizen naar deze landen, omdat ze dan in een gewelddadige sfeer terechtkomen en misschien zelfs worden getraind. Tegelijkertijd zijn we niet blind voor het gevaar dat ze hier kunnen vormen.

De dreiging is vooral gecompliceerder geworden. Het is zo divers dat de voorstelbaarheid van een aanslag groter is geworden.”

 Hier een Video: met de oproep tot aanslag in Nederland.

https://www.nctv.nl/actueel/nieuws/dreiging-tegen-nederland-nog-altijd-substantieel-zorgelijke-ontwikkelingen-zetten-zich-door.aspx

http://www.bnr.nl/nieuws/100691-1411/nctv-waarschuwt-voor-jihadistische-lone-wolfs

Ook Wilders heeft hiervoor al gewaarschuwd: http://digitalehofstad.wordpress.com/2014/06/21/geert-wilders-pvv-vreest-aanslag-op-nederland-door-gewelddadige-moslimradicalen/